Nieuws

maandag 8 oktober 2018 22:33 - Mechelen

50 jaar plasticproductie bij DuPont

Bij chemiebedrijf DuPont vierde men vandaag de vijftigste verjaardag van hun plasticproductie in Mechelen. Die productielijn kwam er in 1968, tien jaar nadat DuPont een verffabriek in het industrieterrein Mechelen-Zuid vestigde.

De verjaardag werd gevierd met een grote taart en pannenkoeken voor de 450 werknemers die de fabriek telt. Burgemeester Bart Somers (Open VLD), schepen van Lokale Economie Katleen den Roover (N-VA) en Chris Backx, voorzitter van de gemeenteraad, kregen voor de gelegenheid een rondleiding in de fabriek.

Bij DuPont in Mechelen-Zuid worden al vijftig jaar kunststoffen gemaakt die vooral gebruikt worden in de auto-industrie. “Ze zijn een alternatief voor staal. Even sterk, maar een stuk lichter”, weet Plant Manager René De Jong. “Met heel veel van onze producten – die we verkopen aan klanten over de hele wereld – kom je haast dagelijks in contact. Maar de mensen beseffen dat zelden.”

In 2012 verkocht DuPont haar verfafdeling aan Axalta, dat enkele maanden geleden aankondigde te zullen sluiten. Bij DuPont hebben ze echter nog heel wat toekomstplannen in Mechelen. “De fabriek is nu vijftig jaar oud en aan vernieuwing toe. Die modernisering is vorig jaar begonnen en we hebben nog heel wat plannen die we hier willen uitrollen”, klinkt het.

Audioreactie René De Jong, Plant Manager DuPont

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar