Nieuws
150 000 ste gebruiker shopping

zondag 7 oktober 2018 20:09 - Mechelen

150 000ste gebruiker Shopping Shuttle in de bloemetjes gezet

Zaterdag zette stad Mechelen de 150 000ste gebruiker van de Shopping Shuttle in de bloemetjes. De Shopping Shuttle reed 4 jaar geleden voor de eerste keer en is ondertussen een begrip geworden.

Schepen van Mobiliteit Marina De Bie legt uit: “De drukke zaterdag is het moment waarop heel wat parkeergarages (zeker dicht in het centrum) volzet zijn. Om er voor te zorgen dat iedereen vlot een plaats vindt en het voor iedereen aangenaam blijft, is het belangrijk dat de bezoekers ook gebruik maken van onze gratis randparkings aan de Nekkersite. De Shopping Shuttle is hiervoor een belangrijke hefboom.”

Ook voor de handelaars in het centrum is de Shopping Shuttle belangrijk, aldus schepen van Economie Katleen Den Roover: “De gratis parking in combinatie met de Shopping Shuttle is een belangrijke troef voor de winkels in onze binnenstad: bezoekers weten dat ze makkelijk een parkeerplaats kunnen vinden en dat ze bovendien gratis tot in het centrum worden gebracht. Ook op de terugweg weten ze dat ze niet een heel eind met alle aankopen moeten zeulen, ze worden ook vlot en gratis terug tot bij hun auto gebracht. De tevredenheid van de gebruikers toont aan dat de dienstverlening geapprecieerd wordt.”

Sinds de invoering van de Shopping Shuttle is het aantal gebruikers er stelselmatig op vooruit gegaan. Tegenwoordig draait het gemiddelde rond de 1000 gebruikers per dag. De huidige overeenkomst loopt tot eind januari 2019, maar werd recent met 2 maanden verlengd door het college van burgemeester en schepenen. Schepen De Bie legt uit: “Het zal aan het nieuwe bestuur zijn om werk te maken van de nieuwe opdracht. We hebben als college wel al gevraagd om een bestek voor te bereiden dat de Shopping Shuttle uitbreidt naar andere vervoersmodi. Zo zouden we graag een aanbod zien van fietstaxi’s die mensen van en naar de stad brengen en ook bootjes op de Dijle die bezoekers vanop de Zandpoortvest naar de Bruul of de Haverwerf brengen.”

Mr. en mevr. De Ruyter – Peeten kregen als 150 000ste gebruikers een boeket bloemen en Mechelenbons aangeboden uit naam va de stad.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar