Nieuws
de nekker zomer

donderdag 6 september 2018 23:41 - Mechelen

De Nekker kende een topzomer

In de zomer kan je bij De Nekker terecht in de grote zwemvijver voor een frisse duik. Voor de kleintjes is er een kleine zwemvijver met speel- en waterattracties. Net buiten het centrum van Mechelen is dit de ideale locatie om bij het warme weer van deze zomer verkoeling te zoeken. Dat dachten ook de 69 658 bezoekers aan het domein.

“De hittegolf en zonnige periodes zorgden ervoor dat we een stijging in het bezoekersaantal van bijna 300% hebben kunnen noteren in De Nekker, dat zijn recordcijfers”, aldus gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen.

“De warmte zorgde wel voor een daling bij het aantal bezoekers van de Nekkerpool en de binnenspeeltuin Nekki”, geeft directeur Danny De Wit aan: “Maar het is normaal dat bezoekers op zulke hete dagen niet naar De Nekker kommen om binnen te recreëren.”

Een warm najaar in De Nekker
Nu de zomer ten einde loopt, maakt De Nekker zich klaar voor het nieuwe herfst- en winterseizoen. Vanaf september komen de scholen terug schoolzwemmen en gebruik maken van al de andere faciliteiten. Daarnaast zijn er de sportclubs en de zwemschool die opnieuw starten met hun trainingen en lessen. De Nekkerpool en de sportaccommodaties lokken ook de individuele sporters naar De Nekker en voor de kinderen is er de binnenspeeltuin Nekki. In elk seizoen en voor iedereen is er genoeg te beleven op De Nekker!

foto: copyright: Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De NekkerKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar