Nieuws
Groot podium Maanrock

donderdag 23 augustus 2018 16:50 - Mechelen

[Update AUDIO] Mechelen maakt zich klaar voor Maanrock 2018

Morgen is het zover. Dan gaat het driedaagse stadsfestival Maanrock opnieuw van start. Tijdens het volledige weekend kan je op liefst elf locaties genieten van onder andere muziek, dans en theater.

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus kan je in de Mechelse binnenstad genieten van meer dan honderd artiesten. Gaande van jong en lokaal muzikaal talent, tot grote namen uit de Vlaamse en internationale muziekwereld. “Maanrock wil een festival zijn voor en door de Mechelaars”, zegt Kristof Calvo van mmMechelen Feest. “Nooit eerder was de link met Mechelen zo groot als dit jaar.”

Om ook minder mobiele Mechelaars bij Maanrock te betrekken zal er opnieuw een livestream zijn in woonzorgcentra De Lisdodde, Hof van Egmont en Sint-Elisabeth. Net als vorig jaar zullen de concerten op het Groot Podium op de Grote Markt live te volgen zijn in het rusthuis. “Dit zorgt voor een extra beleving en zorgt ervoor dat bewoners van de woonzorgcentra het festival toch van ‘dichtbij’ kunnen meemaken”, aldus schepen van Koen Anciaux. Daarnaast wordt er ook sterk ingezet op de toegankelijkheid van mensen in een rolstoel en mensen met een gehoorbeperking.

Betrokkenheid van bezoekers vergroten

De organisatie van Maanrock wil ook dit jaar het publiek extra betrekken bij het festival. Eerder kon de Mechelaar al kiezen naar welk goed doel een deel van de drankverkoop zou gaan, maar dit jaar wordt een stapje verder gegaan. “Zo organiseren we voor het eerst rondleidingen achter de schermen”, zegt Calvo. “De 150 beschikbare plaatsen waren vrijwel meteen volzet. En op het Feest Podium op de IJzerenleen bouwden we een extra tribune. 100 winnaars van een wedstrijd op sociale media zullen met elk zeven vrienden de optredens op het podium van wel erg dichtbij kunnen meemaken.”

Pardon Service niet op Parkpop, wel op Maanrock

Het optreden van Pardon Service dat op 9 augustus gepland stond op Parkpop viel letterlijk in het water. Door felle warmte-onweders werd die editie afgelast. “Maar we hebben de Mechelse band alsnog kunnen inplannen als afsluiter van het Apart Podium op vrijdag. Daar zijn niet alleen wij, maar ik denk ook de Mechelse muziekliefhebbers heel erg blij mee”, aldus Calvo. Nog op vrijdag op het Apart Podium is er een free podium voor 22 talenten die hun kunnen zullen tonen aan het grote publiek.

Audioreactie Kristof Calvo, mmMechelen Feest

Foto: radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar