Nieuws
Ingrid Meulders

vrijdag 10 augustus 2018 23:30 - Niel

Kleuterjuf Ingrid Meulders kandidaat voor gemeente- en provincieraadsverkiezingen

Op 14 oktober is Ingrid Meulders (52) voor de eerste keer kandidaat voor de gemeente- en de provincieraadsverkiezingen. In Niel duwt ze vanop plaats 20 mee de lijst van sp.a-Groen. Op de Antwerpse sp.a-provincieraadslijst vind je haar op de 11de plaats. Met juf Ingrid zijn beide lijsten meteen een bekende Nielenaar.

Ingrid Meulders is een geboren en getogen Nielenaar. Als kleuterjuf op de Gemeentelijke Basisschool van Niel is ze een bekend gezicht in het dorp. Zij woont in de Noeverseweg op Hellegat met haar 2 zonen, Nils en Mats, en haar echtgenoot Erwin Wosky. Die laatste trainde Romelu Lukaku nog als zesjarig ‘duiveltje’ bij Rupel Boom. Maar ook Ingrid is een hevige voetbalfan die iedereen de kans wil geven om zijn of haar favoriete sport te beoefenen. “Voetbal is er immers voor iedereen”, zegt Ingrid, “Ook voor mensen met een beperking”. Daarom is Ingrid bestuurslid bij de G-ploeg van van Rupel Boom met een waaier van taken: spelertjes ophalen met de auto, samen op uitstap, etentjes organiseren,… Maar ook als vrijwilliger bij Basketbalclub Phantoms Rupel vind je haar al eens op één of andere parking van Tomorrowland.

In Niel zet Ingrid zich voluit in als voorzitter van de plaatselijks sp.a-afdeling en de Oudervereniging voor de Moraal (OVM). Elke dag werkt zij letterlijk met passie aan de toekomst van de jonge Nielenaartjes. “Ik wil een onderwijs op maat van elk Niels kind in een gezonde, welvarende en veilige omgeving. Zij zijn de toekomst en daar moeten we voluit voor gaan”, Dat is volgens Ingrid de inzet voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
Haar provinciale ambitie is ook duidelijk. “Ik wil het ontwerpplan ‘Open Ruimte’ van onze provinciaal gedeputeerde Rik Röttger (sp.a) mee uitvoeren. Dat provinciaal plan voorziet maar liefst 3,3 miljoen euro aan investeringen in onze Rupelstreek. De bescherming van Walenhoek en de sanering en inrichting van het visvijvergebied staan hoog op de agenda. Er wordt geïnvesteerd in nieuwe pompsystemen om het gehele gebied op een efficiëntere en energiezuinigere manier hydrologisch te beheren. De (her)aanleg van nieuwe recreatieve routes zal het gebied ontsluiten voor zowel de recreatieve wandelaar als de vissers”, besluit Ingrid Meulders.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Niel

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar