Nieuws
veerdienst Boom - Klein-Willebroek

zaterdag 9 juni 2018 14:07 - Boom - Willebroek

Extra capaciteit tijdens ochtendspits op veerdienst Boom – Klein-Willebroek

Omwille van de werken aan baanbrug over de Rupel in Boom kunnen fietsers en voetgangers geen gebruik meer maken van de brug. Fietsers en voetgangers moeten nu gebruik maken van het veer. De Vlaamse Waterweg nv en de betrokken gemeenten Boom en Willebroek nemen nu extra maatregelen om de wachttijden tijdens de spits te verminderen.

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het veer Boom – Klein-Willebroek, dat zijn vaartijden tijdens de werken aanzienlijk uitbreidt: van 5.30 u tot 22.30 u ieder kwartier zonder opname van middagpauze en dat op weekdagen, in de weekends en op feestdagen.

“Ondanks de uitbreiding van de vaartijden stelden we vast dat de wachttijden aan het veer tijdens de ochtendspits opliepen. Hoewel het verkeer zijn weg zoekt en de wachttijden vrijdagochtend al bijna de helft korter waren, willen we – samen met de gemeentes Boom en Willebroek – extra maatregelen nemen om de wachttijden aan het veer op piekmomenten verder te verminderen”, klinkt het bij de de Vlaamse Waterweg.

“We zijn met de veerman tot een akkoord gekomen om tijdens de schoolmaanden in de ochtendspits (van 7.30u tot 8.30u) de reserveveerboot (die in principe ongebruikt moet klaar liggen en uit voorzorg naar Boom was gebracht) in te leggen die kruiselings zal varen met het bestaande veer. Op die manier hopen we de wachttijd voor pendelaars en scholieren te halveren. Vrijdagmiddag werden twee schippers opgeleid, die maandag kunnen starten”, aldus de Vlaamse Waterweg.

Bovendien installeert de gemeente Willebroek een tijdelijke fietsenstalling aan de veersteiger in Klein-Willebroek, zodat scholieren en pendelaars hun fiets niet mee het veer moeten opnemen. Ook die maatregel kan de wachttijden verder helpen verminderen.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar