Nieuws
noeveren brandt

zondag 13 mei 2018 21:23 - Boom

‘Noeveren Brandt’ van 20 mei tot 10 juni

Traditioneel wordt van eind mei tot begin juni de geschiedenis en het unieke karakter van Noeveren in Boom nog eens extra in de verf gezet tijdens Noeveren Brandt. In die periode staat Noeveren in (culturele) brand “van aan den ieëte geivel tot d’eiverekse root”, zoals ze het daar zelf zeggen.

Volgende activiteiten staan op het programma:
20 mei, 16 uur, opening tentoonstelling “De jachtvelden langsheen de Rupel” van Camiel Van Breedam. Loopt in de machinehal van het steenfabriek Peeters & Van Mechelen (Noeveren 261a) tot en met 10 juni in het kader van Noeveren Brandt en wordt vervolgens verlengd als tentoonstelling op zichzelf, tot de Jaarmarkt. De tentoonstelling is toegankelijk voor het publiek op zaterdagen en zondagen van 14 tot 18 uur of op afspraak 03 888 25 54.

2 juni, 16 uur, opening tentoonstelling “Mixt Media” door de keramiekklas van de Kunstateliers De Steiger en Els Wenselaers. Deze loopt in de machinehal van de steenbakkerijsite Frateur (Noeveren 196) tot en met 10 juni en is toegankelijk voor het publiek op zaterdagen en zondagen van 14 tot 18 uur.

2 tot 10 juni, “Noeveren Kermis”. Centraal punt: café De Koophandel, ’t Baksteentje en de steenbakkerijsite Lauwers (Noeveren 67-68).

2 juni, Meetschieting om 13.30u.

7 juni, Opening Tentoonstelling van Lucas Bertels om 20u

8 juni, Kaartprijskamp om 20u

9 juni, Kaartprijskamp om 20u

Weekend 9 en 10 juni:
Volksrestaurant van 12 tot 21 uur
Patershol met streekbieren
Optredens vanaf 13u tot … (met o.a. The Clintons, …)

9 en 10 juni, tentoonstelling “Booms Glas” door vzw EMABB, in ’t Baksteentje. Toegankelijk voor het publiek van 14 tot 18u.

10 juni, “Keramiek op ’t geleeg” door vzw ’t Geleeg op de steenbakkerijsite Frateur. Keramiekmarkt, bar met terras, animatie en demonstraties van 10 tot 17 uur.

foto: Google MapsKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar