De horecazaak in Het Predikheren komt op het gelijkvloers in de noordwestflank van het voormalig klooster, parallel aan de Tinellaan en krijgt een mooi buitenterras. Deze unieke plek met een fantastische en unieke culinaire invulling is een absolute meerwaarde voor Mechelen volgens burgemeester Bart Somers: “Mechelen is al een tijdje naarstig op zoek om opnieuw culinair toptalent aan te trekken, sinds ons laatste sterrenrestaurant D’Hoogh de deuren sloot. Met de komst van sterrenchef Ken Verschueren boeken we een eerste resultaat, maar onze zoektocht gaat verder. Ik nodig ook andere topchefs uit om op prospectie te komen in onze stad. Er is zeker nog ruimte én publiek genoeg voor culinair talent.”
Topgastronomie én democratische prijzen
De menukaart zal breed en kwaliteitsvol zijn. Gasten zullen kunnen kiezen voor een bezoek aan het restaurant of aan de baristabar. Zowel in het restaurant als de bib-barista kiest men voor kwalitatief hoogwaardige en verse producten, gemaakt en geserveerd met passie.
“Want kwaliteit en beleving staan centraal, dat is de rode draad doorheen Het Predikheren”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer. Het stadsbestuur vindt het tegelijk erg belangrijk dat de bezoekers van de bibliotheek iets kunnen eten of drinken aan democratische prijzen. “De bibliotheek is de meest laagdrempelige plek om cultuur te beleven. Naast een aanbod op culinair niveau zal de uitbater dus ook een democratisch aanbod voorzien voor de bib-bezoekers.” vult schepen Siffer aan.
In de barista kan je als bezoeker genieten van een heerlijke koffie of een snelle verse hap. In het restaurant staat gastronomie centraal. Zo kunnen bibliotheekgasten of bezoekers en bewoners van de Tinelsite er snel hun gading vinden, maar kan ook de gastronomische meerwaardezoeker of zakenklant terecht in de horecazaak.
Culinair koppel
Het koppel Verschueren-Callens was vroeger de drijvende kracht achter sterrenzaak ‘De Tuinkamer’ in Beerzel. Gastronomie is hun grote passie.
Mechelse topchef Ken Verschueren verdiende zijn strepen bij sterrenchef Michel Coppens, bij voormalig sterrenrestaurant Folliez te Mechelen en was ook aan de slag bij het gerenommeerde Oud Sluis van Chef Sergio Herman. Jenny Callens van haar kant deed net als haar man ervaring op bij Sergio Herma, maar ook bij die andere sterrenchef, Stefan Billiau.
Ken Verschueren: “We geloven dat Het Predikheren de nieuwe hotspot van Mechelen zal worden. Gastronomie zal absoluut bijdragen tot het slagen van deze ongelooflijke plek. Met onze naambekendheid en de achterban die we reeds opbouwden, kunnen wij een toegevoegde waarde zijn voor de gastronomie in Mechelen. Met een perfecte ligging tussen Antwerpen en Brussel, vlakbij de afrit van de E19, een ondergrondse parking en groene zone aan het gebouw willen wij de vele bezoekers en inwoners een intense beleving garanderen.”
Het Predikheren
Het Predikherenklooster, dat in volle renovatie is, maakt deel uit van de Tinelsite met onder andere Kazerne Dossin, twee woontorens, een ondergrondse parkeergarage en een parkzone.
Om er voor te zorgen dat elke bezoeker zich in het Predikheren thuisvoelt, worden er verschillende zones ontworpen met elk een eigen sfeer: van levendig, over rustig tot stil. De hele inrichting laat toe dat bibliotheek, horeca, leslokalen en vergaderlokalen mooi samengaan maar ook los van elkaar kunnen functioneren.
“De nieuwe bibliotheek van Mechelen heeft alles in zich om een bijzondere openbare woon- en studeerkamer te worden, maar tegelijk ook een culturele oase, een plek van informatie, ontspanning en ontmoeting voor iedereen. Hier ontstaat de bib van de toekomst, een culturele hotspot voor de stad Mechelen”, zegt Björn Siffer.
foto: stad Mechelen