Beluister een audio-reactie van Caroline Gennez:
“We zijn heel trots dat topchef Axel Colonna-Cesari van sterrenrestaurant Centpourcent en zijn team koken op Mercado Mechelen”, zegt Karla Celis van sp.a Mechelen, organisator van de Mercado Mechelen. “Een Mechelse topchef. Zijn passie voor verfijnd eten past perfect bij onze foodie Mercado. Zaterdag 21 en zondag 22 oktober kan iedereen genieten van een gerecht dat Axel en zijn team ontwikkelen voor de Mercado Mechelen. Dat wordt een culinair hoogtepunt.”
“Ik was vorig jaar op de eerste editie van de Mercado Mechelen en was onmiddellijk gecharmeerd door het concept”, zegt chef Axel Colonna-Cesari. “Mechelen heeft op het vlak van eten en drinken heel wat te bieden, daar maak ik graag deel van uit. Ik zal, samen met het team van Centpourcent, speciaal voor de Mercado een gerecht ontwikkelen. Wat dat wordt houden we nog even geheim. Maar het zal heel Centpourcent zijn.”
“Iedereen houdt van uit eten gaan, maar niet iedereen heeft de financiële mogelijkheden”, gaat Axel Colonna-Cesari verder. “Daar willen we graag iets aan doen. Mensen die het financieel moeilijk hebben krijgen korting aan de stand van Centpourcent als ze in het bezit zijn van een Uitpas met kansentarief. Bovendien gaat de opbrengst van de pop-up Centpourcent volledig naar sociaal restaurant de Refuge. Zo kan De Refuge ook daarna nog Mechelaars die het moeilijk hebben lekkere en gezonde gerechten aanbieden aan verlaagd tarief.”
Bart Barbier, coordinator van sociaal restaurant De Refuge in de Onze-Lieve-Vrouwestraat is heel blij met het initiatief. “Een heel mooi project waar we graag aan meewerken. Een topchef die voor ons kookt dat is natuurlijk fantastisch. We hopen dan ook dat heel wat mensen de weg vinden naar de Mercado Mechelen, aldus Bart Barbier.
Caroline Gennez: “We zijn heel blij met deze samenwerking. Mercado Mechelen wordt een uniek project waarmee we zoveel mogelijk Mechelaars willen bereiken. Mercado Mechelen is er voor iedereen. Op die unieke locatie van de prachtige Oude Vleeshalle. Niet te missen.”