Nieuws
Maanrock 2017 opbouw vanop groot podium

donderdag 24 augustus 2017 19:00 - Mechelen

[AUDIO] Mechelen klaar voor Maanrock

Mechelen is klaar voor de 21e editie van Maanrock, dat zegt Kristof Calvo van mmMechelen Feest.

Het wordt een editie met heel wat nieuwigheden. Zo zal Maanrock voor het eerst acht locaties tellen. “Het stadsplannetje dat je op het festivalterrein kan krijgen wordt stilaan onmisbaar”, vertelt Calvo. “Drie dagen lang kan je, aan de hand van Maanrock, de stad ontdekken. Naast muziek zal er ook meer plaats zijn voor dans en theater.”

Eén van die nieuwe locaties is de tuin van het Ondernemershuis (Oh!). “Eén van de mooiste, maar voor veel inwoners toch nog een onbekend plekje, in onze stad”, zegt Calvo. MOES zal daar de invulling verzorgen. “We hebben heel wat bands en dj’s op het programma staan”, zegt Giel Kops. “Wie even de drukte van de grote pleinen wil vermijden, kan bij ons terecht voor muziek en heerlijk eten en drinken van Mechelse handelaars.”

“In totaal zullen er 130 optredens zijn dit weekend. Nog nooit stonden er zo veel artiesten op Maanrock”, weet Calvo. “Maar de echte headliners zijn voor mij toch de vrijwilligers, en in het bijzonder de mannen en vrouwen die al dagen bezig zijn aan de opbouw van de podia en alles errond. Voor hen duurt Maanrock vaak tien dagen. Samen met de 400 mensen tellende M-crew en het goede weer, maken we ons klaar voor een bijzonder straffe editie van Maanrock.”

Free Podium een gigantisch succes

Een andere nieuwigheid dit jaar is het free podium op vrijdagavond, dat een gigantisch succes blijkt. “Op een week tijd kregen we 27 inschrijvingen. Zij zullen allemaal een kwartier de tijd krijgen om zich te tonen op het Apart Podium. Door het grote succes zal het free podium overigens niet tot 23, maar tot 1u duren”, klinkt het.

“Maar er is meer”, gaat Calvo verder. “Zo zullen muzikanten van Casco Phil zaterdagmiddag live klassieke muziek brengen in een aantal Mechelse winkels en kan je ook tickets kopen voor het Warmste Café op zondag. Zo steun je de vijf goede doelen die door de Mechelaars gekozen zijn. Door op zondag de Sinte Mettetuin om te toveren tot een paradijs voor kinderen zal deze Maanrock daarnaast ook de meest kindvriendelijke ooit zijn.”

Callboy als presentator

Ook de presentatoren voor dit jaar zijn bekend. Radio 1-presentatrice Ilse Liebens zal alles op het Groot Podium aan mekaar praten, terwijl ‘Callboy’ Rik Verheye het Feest Podium op de IJzerenleen voor zijn rekening neemt.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar