Nieuws

vrijdag 13 januari 2017 21:40 - Mechelen

Mechelaars van het jaar in de bloemetjes gezet.

Jullie verkozen Sabine Slaets en de ROM Skippers tot de Mechelaars van 2016. Vandaag werden ze door ons in de bloemetjes gezet.

Rond de jaarwisseling hielden we op onze Facebook-pagina een poll. We peilden bij jullie, onze luisteraars, naar wie jullie de Mechelaar van het jaar vonden. Er kon gekozen worden in de categorieën Actualiteit en Sport.

Meer dan 1.200 mensen brachten hun stem uit. Sabine Slaets van de Mechelse Dierenbescherming en de wereldkampioenen ropeskipping van de ROM Skippers kwamen uiteindelijk als winnaars uit de bus.

“Dit is fantastisch”, zegt Sabine Slaets enthousiast. “Het is goed dat dierenwelzijn meer in het nieuws komt. Deze prijs is een opkikker voor het personeel en de bijna honderd vrijwilligers. Het is een teken dat we goed bezig zijn. Er waait nu echt een nieuwe wind door het asiel. De adoptieprocedures zijn strenger geworden en er werden verblijven vernieuwd. Nu we ook samenwerken met Willebroek, Sint-Katelijne-Waver en Duffel zal er tegen de zomer ook opnieuw uitgebreid worden.” Voor de mensen die geïnteresseerd zouden zijn in Kenty, de kat op de foto, hebben we helaas slecht nieuws. Hij vond al een nieuwe thuis.

Ook bij de ROM Skippers zijn ze blij met de prijs: “Het is supertof”, klinkt het bij Nana Jacobs, coach van de groep die afgelopen zomer verschillende medailles pakte op het Wereldkampioenschap en zelfs een wereldrecord verbeterde. “Ik kreeg de link van de poll toegestuurd en heb hem dan massaal doorgestuurd naar anderen en opgeroepen om te stemmen. We hebben er heel wat positieve reacties op gekregen.”

Sabine Slaets Dierenbescherming Mechelaar van het jaar

ROM Skippers Mechelaar van het jaar

Audioreactie Sabine Slaets:

Audioreactie Nana Jacobs:Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar