Nieuws
Algemeen beeld parkeerplaats voor gehandicapten

dinsdag 12 november 2013 13:49 - Bonheiden

Bibliotheek Bonheiden krijgt parkeerplaats voor personen met handicap

Op vraag van enkele bezoekers van de openbare bibliotheek, laat het college van burgemeester een parkeerplaats aanleggen voor personen met een handicap.

De parkeerplaats komt naast het voetpad dat de bibliotheek verbindt met de Waversesteenweg. De aanleg kadert in het algemene beleid om de toegankelijkheid van de openbare gebouwen en het openbaar domein van de gemeente continu te verbeteren.

De parkeerplaats komt heel dicht bij de bibliotheek en wordt aangeduid met de wettelijke verkeersborden. Ze heeft het voordeel dat bezoekers met een parkeerkaart voor gehandicapten niet meer over het binnenplein moeten rijden. De parkeerplaats en de uitstapzones worden volledig verhard, zodat de bezoekers comfortabel kunnen uit- en instappen.

Er zijn ook parkeerplaatsen voor personen met een handicap op het parkeerterrein naast ‘t Blikveld en in de ondergrondse parking van het gemeentehuis. Zowel in het gemeentehuis als in de bibliotheek is er een bezoekerslift.

Foto: mobielvlaanderen.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Bonheiden

Commentaar