Regio
Mechelen
104.8 Fm

Sint-Katelijne-Waver

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

Dave Van Oosterwyck stapt uit politiek

Dave Van Oosterwyck, huidig OCMW-voorzitter van Sint-Katelijne-Waver en kabinetschef van Antwerps schepen Fons Duchateau, gaat vanaf 1 februari 2018 voluit voor een nieuwe uitdaging.

Gala van de Katelijnse Keien: de winnaars

Vrijdagavond 17 november reikte het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver voor de vierde keer de Katelijnse Keien uit. In negen categorieën werden verdienstelijke inwoners in de bloemetjes gezet.

Delhaize Sint-Katelijne-Waver is volledig vernieuwd

Na een volledige heropbouw die startte in januari 2017 en bijna 9 maanden duurde, is de Delhaize-supermarkt Sint-Katelijne-Waver klaar om haar klanten opnieuw te ontvangen.

Vrachtwagen rijdt zich vast onder spoorwegbrug

Vanmiddag omstreeks 13.00 uur heeft een vrachtwagen zich vastgereden onder een spoorwegbrug in Elzestraat, Sint-Katelijne-Waver.

Fase 2 rioleringswerken Stationsstraat Sint-Katelijne-Waver van start

In augustus werd in Sint-Katelijne-Waver gestart met grote riolerings- en wegeniswerken in de Stationsstraat. De werkzaamheden verlopen vlot en op maandag 13 november kan fase II van start gaan. Het kruispunt Stationsstraat-Heisbroekweg wordt afgesloten, waardoor doorgaand verkeer van en naar het centrum via de Stationsstraat niet meer mogelijk is.

Politiezone BoDuKaP beschikt over 2 nieuwe wagens

In 2017 besliste het bestuur van de politiezone BoDuKaP te investeren in het politiewagenpark van de zone.

Nieuwe parkeerregels langs Heisbroekweg

Op vraag van de gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft het Vlaamse Gewest de regeling voor parkeren gewijzigd langs de Heisbroekweg.

Katelijnse jongeren van Sint-Ursula-Instituut ook dit jaar enthousiast voor Youca-dag

Op 19 oktober organiseert YOUCA voor de twaalfde keer de ‘YOUCA Action Day’, de nieuwe naam van de Zuiddag. Het Sint-Ursula-Instituut (SUI) en college Hagelstein uit Sint-Katelijne-Waver nemen al enkele jaren deel aan dit initiatief. Dit jaar zullen 350 van hun leerlingen aan de slag gaan, de meerderheid bij bedrijven en instanties in de eigen gemeente.

Ideeën voor nieuw dorpsplein Onze-Lieve-Vrouw-Waver tijdens Belevingsdag

Op zondag 15 oktober maakt de gemeente de dorpskern van Onze-Lieve-Vrouw-Waver tussen 14 en 17 uur autovrij.

Op schattenjacht in de Hondsbossen van Sint-Katelijne-Waver

Het gemeentebestuur en de Natuurpunt-afdeling van Sint-Katelijne-Waver hebben een wandeling uitgestippeld die kinderen de natuurpracht van de Hondsbossen laten ontdekken.