Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Sint-Katelijne-Waver

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

30 jaar oud dossier rond rioleringswerken kan eindelijk van start gaan

Begin maart starten wegenis- en rioleringswerken in de Beukendreef, Netestraat en Fermerijstraat in Sint-Katelijne-Waver. Dertig jaar nadat het dossier werd opgestart, kan het eindelijk in uitvoering.

Gemeenten in regio Rivierenland aan de slag met slimme mobiliteit

Mobiliteit stond hoog op de lokale agenda’s bij de verkiezingen van 2018. Eén van de mogelijkheden om in dat domein actie te ondernemen, is slimme mobiliteit. Steden en gemeenten uit regio Rivierenland bekijken op dit moment hoe ze data van ANPR-camera’s kunnen gebruiken om slim met verkeer om te gaan.

Derde en laatste keer ‘Deze wijk wordt doorgelicht’ van start in Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver is één van de gemeenten die deelneemt aan See2Do! Dat Europees project zet inwoners aan om hun CO2-uitstoot te verminderen door hun woning energie-efficiënt te renoveren. Op woensdag 13 februari start de gemeente met het project in een derde wijk.

Sint-Katelijne-Waver investeert in een duurzaam gemeentehuis

In het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver worden de komende weken werken uitgevoerd aan de verlichting, het domoticasysteem en de zonnewering. De werken passen in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.

[Audio] Doek valt over Rio Club Sint-Katelijne-Waver

De oudste discotheek van het land, Rio Club, in Sint-Katelijne-Waver sluit begin maart de deuren en wordt Rio Party Center.

Meerderheid principieel akkoord om 10 voorstellen oppositiepartij SAMEN ANDERS uit te voeren

Tijdens het debat over het bestuursakkoord nam de burgemeester het uitdrukkelijke engagement om 10 concrete voorstellen van SAMEN ANDERS die het bestuursakkoord moeten verbeteren, grondig te onderzoeken en uit te voeren als dat mogelijk blijkt.

Extra controle op vuurwerk met oudjaar werpt vruchten af

De politiezone Bodukap hield op oudejaarsnacht extra controles op vuurwerk. Die controles wierpen hun vruchten af, blijkt uit de evaluatie.

Eindelijk riolering voor Zonstraat en Bredeheide

De wegenis- en rioleringswerken in de Zonstraat en de Bredeheide in Sint-Katelijne-Waver zijn eindelijk van start gegaan.

Werken 2e fly-over R6 komen dichterbij

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is in volle voorbereiding voor de bouw van een tweede fly-over van de R6 in Mechelen. Na het kruispunt met de Liersesteenweg is nu dat met de Antwerpsesteenweg aan de beurt. De start van de werken is voorzien op 4 maart.

Extra zone 30-bordjes in woonwijken Sint-Katelijne-Waver

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver heeft in de woonwijken Berkelei en Hoge Velden zone 30-stickers opgehangen aan de verlichtingspalen.