Regio
Mechelen
104.8 Fm

Sint-Katelijne-Waver

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

Samen blokken in bibliotheek Sint-Katelijne-Waver

De blokperiode en examens staan voor de deur en dus kruipen studenten massaal achter de boeken. In Sint-Katelijne-Waver kunnen jongeren vanaf maandag 29 mei samen studeren in de bibliotheek.

Sint-Katelijne-Waver opent multisportkooi

Aan de bibliotheek in het centrum heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver een gloednieuwe multisportkooi geplaatst. Leerlingen van de nabij gelegen basisscholen GLOC en Sint-Katarina kregen de eer om het sportveld in te spelen. Burgemeester Kristof Sels kon het niet laten om mee een balletje te trappen.

Inwoners IVAREM-regio produceren steeeds minder restafval

De afvalcijfers van Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek zijn bekend.

Leerlingen Dijksteinschool leren waarop te letten bij vrachtwagens in het verkeer

Als één van de winnaars van de prijsvraag ‘Veilig op weg’ kreeg de gemeentelijke basisschool Dijkstein uit Sint-Katelijne-Waver een vrachtwagen op bezoek. Vrijwilligers van transportfirma Van Dievel kwamen de leerlingen duidelijk maken waarop ze moeten letten wanneer ze in het verkeer een vrachtwagen tegenkomen.

Sint-Katelijne-Waver vernieuwt reglementen voor sportsubsidies

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver keurde recent twee vernieuwde reglementen voor sportsubsidies goed. Deze vernieuwingen zorgen voor een vereenvoudiging en leggen nieuwe accenten, zoals G-sport en ethiek. De gemeente hoopt ook via deze reglementen het sportaanbod te vergroten.

Boerenmarkt sluit Week van de Groentestreek af

Als afsluiter van de Week van de Groentestreek, organiseert Sint-Katelijne-Waver op vrijdagavond 12 mei vanaf 18u. een gezellige boerenmarkt op het binnenplein van het gemeentehuis.

Thalys strandt in station van Sint-Katelijne-Waver

Ongewoon zicht dinsdagvoormiddag in het station van Sint-Katelijne-Waver, een Thalys-trein van Parijs naar Amsterdam stond er ruim 2,5 uur stil. 300 passagiers moesten uitstappen en wachten op een vervangende trein.

Sint-Katelijne-Waver deelt wagen met inwoners

Autodelen wordt steeds populairder. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het delen van een wagen. Ook de gemeente Sint-Katelijne-Waver wil het autodelen promoten en geeft het goede voorbeeld. De gemeente stelt een wagen ter beschikking van de inwoners die ze kunnen reserveren via een online reservatiesysteem. De gemeente werkt hiervoor samen met Autodelen.net, het Vlaams Netwerk Autodelen.

Nieuw voetpad in Vinkenhofstraat

Op dinsdag 2 mei start de firma Bosmans bvba met de aanleg van een nieuw voetpad in de Vinkenhofstraat tussen de Kerkhoflei en de Wavo-school. De werken zullen ongeveer twee weken duren.

Vijf kunstenaars stellen tentoon tijdens Week van de Amateurkunsten

Vorig weekend was er heel wat volk te been voor de Kunstroute in Sint-Katelijne-Waver. Het aanbod was overweldigend: een zeventigtal kunstenaars op 21 locaties. Het was bijna onmogelijk om alle tentoonstellingen mee te pikken. Maar geen nood, ook dit of volgend weekend zullen nog vijf kunstenaars die al met de Kunstroute deelnemen hun deuren openen in het kader van de Week van de Amateurkunsten.