Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Sint-Katelijne-Waver

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

Wim Van Nuffelen is Antwerpse Jonge Ondernemer 2018

Wim Van Nuffelen, zaakvoerder van Wim Verhuur uit Sint-Katelijne-Waver kreeg de prijs Jonge Ondernemer 2018. De provincie Antwerpen hoopt dat Van Nuffelen ook de Vlaamse finale wint.

Nieuwe stijl en extra frequentie voor Reflex

Radio Reflex, de oudste lokale radio van Mechelen, is dit jaar 38 jaar in de ether. In die lange radiogeschiedenis wisselde het station niet alleen van frequentie maar ook van jingles. Op 19 maart start Reflex met een volledig nieuwe opgefriste stijl.

Dierenbescherming zoekt pleeggezinnen voor kittens

In de periode mei – oktober 2017 ving Dierenbescherming Mechelen maar liefst 201 kittens op in het asiel tussen de leeftijd van een dag en 12 weken oud, in totaal 39% meer dan in 2016.

Nieuwe voorrangsregeling op Markt in Sint-Katelijne-Waver

Vanaf woensdag 14 maart veranderen de voorrangsregels voor het verkeer op de Markt. Het verkeer dat zich al op de Markt bevindt, heeft vanaf dan voorrang op het verkeer dat de Markt vanop de invalswegen wil oprijden. In eerste instantie gaat het om een proefopstelling van drie maanden.

Inwoners maken kennis met onbekende plekjes tijdens Belevingsdag in ‘t Centrum

Via de campagne ‘’t Centrum in ’t nieuw’ is het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver op zoek naar ideeën om de dorpskern te vernieuwen. Op zondag 11 maart kunnen inwoners onder begeleiding van een gids een wandeling maken door ’t Centrum. Onderweg kunnen ze kennismaken met onbekende plekjes, dorpsfiguren en verhalen uit het heden en het verleden.

Inbreker tegen de lamp dankzij speurhond

Naar aanleiding van recente inbraken in het serrecomplex gelegen in de omgeving van de Mechelsesteenweg te Sint-Katelijne-Waver, werden in de nacht van 3 op 4 maart 2018 bij een nieuwe inbraak, politieploegen van de PZ BODUKAP bijgestaan door een speurhond van de Federale Politie.

Mobiele studio Reflex in Iedereen Beroemd

Op woensdag 14 maart maakt het VRT-programma Iedereen Beroemd een reportage samen met Reflex. Reflex plaatst die dag de mobiele uitzendstudio op het midden van de Grote Markt in Mechelen.

Sint-Katelijne-Waver keurt bouwvergunning goed voor 24 eengezinswoningen

Het college van burgemeester en schepenen van Sint-Katelijne-Waver heeft een bouwvergunning afgeleverd aan de firma Durabrik voor de bouw van 24 eengezinswoningen. De woningen komen naast de bibliotheek, op zo’n kilometer van het dorpscentrum.

Kinderen en (groot)ouders kunnen samen sporten in Sint-Katelijne-Waver

Vanaf dinsdag 6 maart tot het einde van het schooljaar kunnen kinderen in Sint-Katelijne-Waver samen sporten met hun (groot)ouders. Onder de naam ‘sportprikkels voor iedereen’ wil het gemeentebestuur jong en oud samen laten sporten.

Sint-Katelijne-Waver zet buurtsport in de kijker

Ieder jaar zet het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver één sport in de kijker. Dit jaar koos het niet voor een specifieke sporttak, maar voor buurtsport, het lokaal sporten op straten en pleintjes.