Regio
Mechelen
104.8 Fm

Sint-Katelijne-Waver

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

Raad het gewicht van het reuzepaasei bij Katelijnse handelaars

Tot en met 16 april staat er bij iedere deelnemende handelaar een reuze chocolade paasei te pronken.

Is Davey De Mol? Volg ontknoping op VIER

Is de 29-jarige houtbewerker Davey Van Rode uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver De Mol? We komen het maandagavond 27 maart te weten, want dan wordt de slotaflevering van De Mol uitgezonden op VIER.

“In de Klauw van de Adelaar” neemt je mee naar de begindagen van WO I

Theo De Vos, uit Sint-Katelijne-Waver ging als 17-jarige bij de paracommando’s van Flawinne en vervolgens naar de Luchtmacht. Met zijn boek “In de klauw van de Adelaar” deelt hij graag zijn persoonlijke interesse voor WO I met de lezer. Dit prachtige boek is daarvan het resultaat.

Sint-Katelijne-Waver stuurt onderhoudskaravaan naar woonwijken

Het eerste lentezonnetje is voor het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver het signaal om enkele woonwijken een grondige lenteschoonmaak te geven. De komende weken komt een onderhoudskaravaan langs in drie woonwijken om voetpaden, straatmeubilair en openbaar groen onder handen te nemen.

Verdachte aangehouden na overval apotheek in Duffel en Gembloux

Op vrijdag 3 februari kort na de middag werd een overval gepleegd op een apotheek in de Provinciestraat in Duffel. De beide zaakvoerders, een stagiaire en een klant waren op dat ogenblik in de apotheek aanwezig. De overvaller nam de aanwezige klant vast en bedreigde haar met een pistool.

Verkeerslichten maken oversteek Mechelsesteenweg veiliger

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver gaat op het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Meidoornstraat en Kriekenveld verkeerslichten plaatsen. De gemeenteraad van 6 maart keurde daarvoor het bestek goed.

Tienduizenden mensen zonder elektriciteit in de regio Mechelen

Iets voor 5u woensdagavond viel de stroom uit in een groot gebied in en rond Mechelen.

Sint-Katelijne-Waver gaat strijd aan met kinderarmoede

Burgmeester Kristof Sels heeft namens de gemeente Sint-Katelijne-Waver de ‘Verklaring van de burgemeesters tegen kinderarmoede’ ondertekend. Met deze handtekening bekrachtigt hij het voornemen van het gemeente- en OCMW-bestuur om de strijd tegen kinderarmoede onverminderd te blijven voeren.

Wintertuin lokt drievoud bezoekers

Sinds de zomer van 2016 werkt Mechelen samen met buurgemeente Sint-Katelijne-Waver op het vlak van toerisme. Vanuit deze strategische samenwerking wordt ook het aanbod in de rand van Mechelen mee gepromoot. Hierdoor kwam De Wintertuin prominent in beeld.

Politie flitst bestuurder tegen 103 km/u in Duffelse bebouwde kom

Op dinsdag 21 februari organiseerde de politiezone Bodukap één van haar lokale flitsmarathons. Op zes plaatsen verspreid over het grondgebied van de politiezone werd er geflitst tussen 7u. ‘s morgens en 8u ‘s avonds.