Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Sint-Katelijne-Waver

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

[AUDIO] Samen Anders naar de oppositie, N-VA vormt coalitie met CD&V

In Sint-Katelijne-Waver zal de huidige coalitie van N-VA en Samen Anders (Open Vld, SP.A en onafhankelijke kandidaten) niet verdergezet worden.

Politiezone BODUKAP koopt 14 nieuwe ANPR camera’s

De politieraad van de politiezone BODUKAP keurde dinsdag de aankoop van 14 nieuwe camera’s goed. De nieuwe camera’s zijn zowel camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) aan de invalswegen, als trajectcontroles en vrachtwagensluizen in de gemeenten zelf.

Digitale snelheidsmeter voor Lokale Politie BoDuKaP

De lokale politie BoDuKaP (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) heeft sinds 20 september een nieuwe, digitale snelheidsmeter in gebruik. Hiermee beoogt de politiezone de modernisering van de uitrusting en een efficiëntere aanpak van de snelheidsovertredingen.

Drie weekends werken op E19 tussen Kontich en Wilrijk, verkeer tijdelijk over 2 rijstroken

Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E19 in de Antwerpse zuidrand. Tussen Wilrijk en Kontich wordt het wegdek in enkele zones vernieuwd. De werken zullen drie weekends in beslag nemen. Tijdens het eerste weekend wordt er in de richting van Antwerpen gewerkt, de twee weekends daarna in de richting van Brussel. Er blijven twee rijstroken open, maar ter hoogte van de werken houdt het verkeer best rekening met filevorming.

Treincoupé als rustpunt voor fietsers en wandelaars in Sint-Katelijne-Waver

Langs het fietspad ‘de oude spoorwegberm’ in Elzestraat (Sint-Katelijne-Waver) is Natuur- en landschapszorg vzw gestart met de bouw van een rustpunt voor fietsers en wandelaars. De rustplek krijgt een natuurlijk karakter en zal lijken op een oude treincoupé.

Kadodderroute laat mountainbikers mooiste veldwegjes en bospaden van Sint-Katelijne-Waver zien

Onze regio is een mountainbikeroute rijker. Ondanks de hevige regen hebben in Sint-Katelijne-Waver zondag zo’n dertig mountainbikers de nieuwe Kadodderroute ingefietst.

Sint-Katelijne-Waver bouwt bekroond project rond kinderarmoedebestrijding verder uit

De gemeente Sint-Katelijne-Waver maakt van de strijd tegen kinderarmoede een prioriteit. Het doet dit door een vaste, voltijdse medewerker hiervoor in dienst te nemen.

Sint-Katelijne-Waver loopt storm voor theaterspektakel “Troupe”

De toegangskaarten voor het theaterspektakel Troupe in Sint-Katelijne-Waver vliegen de deur uit. Momenteel zijn al 1.800 van de 2.000 beschikbare kaarten aan de man gebracht. Op zaterdag 6 oktober spelen ruim 400 vrijwilligers een voorstelling die het dorp terugbrengt naar de Eerste Wereldoorlog.

Nieuwe brug R6 over kruispunt met Liersesteenweg feestelijk geopend

Vrijdag werd de nieuwe brug over het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg (N14) feestelijk geopend. De brug werd ingewijd met enkele flessen keizerlijk streekbier en vervolgens ingewandeld door buurtbewoners, leerlingen van de gemeentelijke basisschool Octopus uit Sint-Katelijne-Waver en de besturen van de stad Mechelen en de gemeente Sint-Katelijne-Waver. Nadien trakteerden het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Mechelen en de gemeente Sint-Katelijne-Waver iedereen op een picknick bovenop de brug. Het was de laatste keer dat voetgangers en fietsers vrij spel hadden op de brug.

65-plussers krijgen voorrang bij huur sociale woning in Sint-Katelijne-Waver

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver keurde een eerste lokaal toewijzingsreglement goed. Door deze goedkeuring krijgen 65-plussers voorrang bij de verhuur van veertien woningen in eigendom van de Duffelse Volkswoningen.