Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Sint-Katelijne-Waver

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

Sint-Ursula-Instituut ontvangt € 900 000 subsidie voor restauratie

Tijdens de laatste twee maanden van 2017 is er iets meer dan 20 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in de provincie Antwerpen. Ruim 18 miljoen euro gaat naar grote schoolbouwprojecten. Bijna 2 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken met het oog op de vernieuwing van het bestaande schoolpatrimonium.

Sint-Katelijne-Waver zoekt vrijwilligers voor groot spektakel ‘100 jaar Wapenstilstand’

Dit najaar is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Het gemeentebestuur wil dit herdenken met een groots spektakel op zaterdag 6 oktober. Hiervoor rekent het op de inbreng van honderden vrijwilligers.

Gemeentebestuur Sint-Katelijne-Waver nodigt alle inwoners uit op nieuwjaarsdrink

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver nodigt alle inwoners uit om op zondag 14 januari te klinken op het nieuwe jaar. De nieuwjaarsdrink vindt dit jaar plaats op het vernieuwde dorpsplein van Elzestraat.

Sint-Katelijne-Waver neemt nieuwe infozuilen in gebruik

Op het dorpsplein van Elzestraat werd deze week de eerste infozuil in gebruik genomen. Met deze zuilen wil het bestuur activiteiten van gemeente en verenigingen extra in de kijker plaatsen. Er komen eind januari ook nog zuilen op de Markt in het Centrum, in het Dorp in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en in het voorjaar aan de nieuwe parking aan basisschool Dijkstein.

Team Wijk-Werken Rivierenland is gestart

Op donderdag 4 januari ging het wijk-werken in regio Rivierenland officieel van start op de eerste teamvergadering. Dertien gemeenten slaan de handen in elkaar om van wijk-werken in de regio een succes te maken. Een team van wijk-werkbemiddelaars, zowel vanuit VDAB als vanuit de gemeenten en OCMW’s, staat daarvoor klaar.

Negatief advies tot zelfs volledig verbod op afsteken vuurwerk

In onze regio hebben enkele burgemeesters beslist het afsteken van vuurwerk te verbieden. In sommige gemeenten geldt een negatief advies dat door de brandweerzone Rivierenland uitgevaardigd werd.

Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

De Minder Mobielen Centrale (MMC) van Sint-Katelijne-Waver werd negentien jaar geleden opgericht. Vanaf 1 januari zal deze dienstverlening deel uitmaken van het Zorgbedrijf Rivierenland. Voor de klanten wijzigt er weinig, voor de ritten blijft de centrale beroep doen op vrijwillige chauffeurs. Om alle gebruikers optimaal te bedienen zijn extra chauffeurs van harte welkom.

Nieuwjaarsvuurwerk verboden in Duffel en Sint-Katelijne-Waver

De gemeenten Duffel en Sint-Katelijne-Waver staan met oudjaar en nieuwjaarsdag geen vuurwerk toe. De politie van de zone BODUKAP zal toezicht houden tijdens deze dagen.

Xmas deluXe op 2de kerstdag

Omwille van wegenwerken in de buurt van het centrum van Sint-Katelijne-Waver zal er dit jaar geen lichtstoet door het dorp rijden. In de plaats hiervan komt een nieuw evenement Xmas deluXe.

Sint-Katelijne-Waver keurt nieuwe wegenis goed voor nieuw project betaalbaar wonen

Op de gemeenteraad van maandag 18 december keurde de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver het nieuwe wegenistracé goed voor een nieuw project betaalbaar wonen. Het betreft een project aan de Vossenberglei in de kern Onze-Lieve-Vrouw-Waver dat gerealiseerd zal worden door Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken (KLEMO). In een eerste fase worden er 32 nieuwe woningen gebouwd.