Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Putte

Nieuws uit Putte

OCMW Putte neemt voedselbedeling over

Vanaf 1 april neemt het OCMW de voedselbedeling over van vzw de Regenboog.

Dierenbescherming zoekt pleeggezinnen voor kittens

In de periode mei – oktober 2017 ving Dierenbescherming Mechelen maar liefst 201 kittens op in het asiel tussen de leeftijd van een dag en 12 weken oud, in totaal 39% meer dan in 2016.

Hulpverleningszone Rivierenland op zoek naar vrijwillige brandweermannen

De Hulpverleningszone Rivierenland organiseert een kennismakingsdag om de instroom van vrijwilligers te stimuleren.

Negatief advies tot zelfs volledig verbod op afsteken vuurwerk

In onze regio hebben enkele burgemeesters beslist het afsteken van vuurwerk te verbieden. In sommige gemeenten geldt een negatief advies dat door de brandweerzone Rivierenland uitgevaardigd werd.

Nick van Extergem legt de eed af als gemeenteraadslid in Putte

Na het overlijden van schepen André Uytterhoeven treedt Nick Vercammen in de voetsporen van zijn politieke vader. Dit brengt een lege plaats met zich mee aan de gemeenteraad in de Open VLD-fractie. Die plaats zal ingenomen worden door Nick van Extergem. Hij legde donderdag de eed af als gemeenteraadslid in Putte.

Politiezone BoDuKaP beschikt over 2 nieuwe wagens

In 2017 besliste het bestuur van de politiezone BoDuKaP te investeren in het politiewagenpark van de zone.

18 arrestaties na talloze huiszoekingen in internationaal drugsdossier

Doorgedreven onderzoek van lokale politie Mechelen-Willebroek resulteert in zestien huiszoekingen, achttien arrestaties en het in beslag nemen van drugs, gsm’s, geld en verboden wapens.

Structurele onbestuurbaarheid gemeente Putte definitief van de baan

De Raad van State bevestigt het vonnis in kortgeding van 12 juni 2015 met betrekking tot de vaststelling van de structurele onbestuurbaarheid in Putte. Dit vonnis ten gronde stelt zeer duidelijk dat er wel degelijk voldoende argumenten waren om de onbestuurbaarheid van de gemeente vast te stellen.

Putte start met camerabewaking

Veiligheid is niet enkel een probleem van de grootsteden. Ook kleinere gemeenten hebben baat bij een performant en preventief veiligheidsbeleid waar camerabewaking een onderdeel van uitmaakt.

Groep Verelst werft 30 nieuwe krachten aan

Bij Groep Verelst is er werk, veel werk. De laatste maanden volgen de projecten elkaar heel snel op. Enthousiaste medewerkers zijn dus meer dan welkom.