Regio Mechelen: 106.2 Fm
Regio Boom / Rupel: 106.9 Fm

Putte

Nieuws uit Putte

Extra controle op vuurwerk met oudjaar werpt vruchten af

De politiezone Bodukap hield op oudejaarsnacht extra controles op vuurwerk. Die controles wierpen hun vruchten af, blijkt uit de evaluatie.

Tweede Staten-Regionaal Rivierenland smaakt naar meer

200 aanwezigen, 20 sprekers, 5 grote beleidsthema’s en 8 keuzesessies. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagde Staten-Regionaal op zaterdag 1 december. De Staten-Regionaal is een jaarlijkse meeting waarin mandatarissen, ambtenaren, middenveldorganisaties en stakeholders ondergedompeld worden in het regionale streekbeleid.

Politiezone BODUKAP koopt 14 nieuwe ANPR camera’s

De politieraad van de politiezone BODUKAP keurde dinsdag de aankoop van 14 nieuwe camera’s goed. De nieuwe camera’s zijn zowel camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR-camera’s) aan de invalswegen, als trajectcontroles en vrachtwagensluizen in de gemeenten zelf.

Brandweerzone Rivierenland kreeg ruim 210 meldingen binnen na stormweer

De brandweerzone Rivierenland kreeg de afgelopen nacht 210 meldingen binnen die verband houden met het onweer. Omgevallen bomen waren het grootste probleem. De ploegen zijn nog steeds op de baan om de meldingen verder af te werken.

Politiezone Bodukap verwelkomt haar eerste politiehond

Politiezone Bodukap heeft voor de eerste keer een politiehond in haar rangen.

OCMW Putte neemt voedselbedeling over

Vanaf 1 april neemt het OCMW de voedselbedeling over van vzw de Regenboog.

Dierenbescherming zoekt pleeggezinnen voor kittens

In de periode mei – oktober 2017 ving Dierenbescherming Mechelen maar liefst 201 kittens op in het asiel tussen de leeftijd van een dag en 12 weken oud, in totaal 39% meer dan in 2016.

Hulpverleningszone Rivierenland op zoek naar vrijwillige brandweermannen

De Hulpverleningszone Rivierenland organiseert een kennismakingsdag om de instroom van vrijwilligers te stimuleren.

Negatief advies tot zelfs volledig verbod op afsteken vuurwerk

In onze regio hebben enkele burgemeesters beslist het afsteken van vuurwerk te verbieden. In sommige gemeenten geldt een negatief advies dat door de brandweerzone Rivierenland uitgevaardigd werd.

Nick van Extergem legt de eed af als gemeenteraadslid in Putte

Na het overlijden van schepen André Uytterhoeven treedt Nick Vercammen in de voetsporen van zijn politieke vader. Dit brengt een lege plaats met zich mee aan de gemeenteraad in de Open VLD-fractie. Die plaats zal ingenomen worden door Nick van Extergem. Hij legde donderdag de eed af als gemeenteraadslid in Putte.