Nieuws
Algemeen beeld Sint-Katelijne-Waver

dinsdag 12 februari 2019 18:10 - Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver investeert in een duurzaam gemeentehuis

In het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver worden de komende weken werken uitgevoerd aan de verlichting, het domoticasysteem en de zonnewering. De werken passen in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.

Het gemeentehuis werd in 2003 in gebruik genomen, de mogelijkheden op vlak van energiebesparing en duurzame technieken zijn sindsdien erg veranderd. De voorbije maanden werden bijkomende lokalen gebouwd in het gemeentehuis. Sinds november is ook de sociale dienst van het OCMW ondergebracht in het gemeentehuis. De nieuwe lokalen werden reeds voorzien van led-verlichting.

Joris De Pauw, schepen van duurzame ontwikkeling: ‘Nu gaan we in het ganse gebouw de oude lichtarmaturen vervangen door nieuwe, energiezuinige led-verlichting. Afhankelijk van de functie van de ruimte zal er ook een andere lichtwarmte ingesteld worden. Dit is aangenamer om te werken. Zo is er gekozen om boven de werkplekken en loketten wit licht te installeren, terwijl in de vergaderzalen en refter gekozen werd voor warm wit licht.’ De werken starten in de tweede helft van februari, de bezoekers zullen geen hinder ondervinden van deze werken.

‘Om efficiënt om te gaan met de verlichting wordt het bestaande domoticasysteem vervangen. Hierdoor zal de lichtsterkte automatisch geregeld worden afhankelijk van het daglicht buiten. Tegelijkertijd wordt de zonnewering aan het ganse gebouw vernieuwd. De techniek voor zonnewering is sinds 2003 erg veranderd. Ook de zonnewering zal aangesloten worden op het domoticasysteem.’, Aldus nog schepen De Pauw.

‘De investeringen zullen niet alleen bijdragen aan de energiefactuur maar ook aan het welzijn van onze personeelsleden op de werkvloer. De vernieuwing van de zonnewering moet er voor zorgen dat de temperatuur in het gebouw stabiel blijft en de nieuwe led-verlichting is aangenamer om in te werken.’, dat weet nog An Coen, schepen van personeel.

De gemeente investeert 231 957 euro, inclusief BTW.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar