Nieuws
puurssintamandswebsite

maandag 4 februari 2019 21:45 - Puurs-Sint-Amands

Audioverslagen van gemeente- en OCMW-raden online

Puurs-Sint-Amands gaat voluit voor transparantie. Want voortaan wordt elke gemeente- en OCMW-raad opgenomen. Om het audiobestand daarna te delen op puurs-sint-amands.be.

Zitting integraal beluisteren op website
Wat wordt allemaal besproken op een gemeenteraad? Of op een OCMW-raad? Voor veel burgers is dat een groot vraagteken. Maar niet in Puurs-Sint-Amands, want daar kunnen inwoners een integraal audioverslag van de zitting beluisteren. Burgemeester Koen Van den Heuvel: “Onze raadszaal is sinds kort uitgerust met geavanceerde micro’s. Elk woord wordt opgenomen. Een externe firma giet daarna alles in een audioverslag dat we op onze website plaatsen. Wie de zitting niet volledig wil horen, kan gericht zoeken op een agendapunt of spreker. Zo beluister je snel en efficiënt alleen de fragmenten die jou interesseren.”

Transparantie voor de burger
Met het audioverslag beantwoordt Puurs-Sint-Amands ruimschoots aan de nieuwe voor­schriften van het Decreet Lokaal Bestuur. Koen Van den Heuvel: “Dat verplicht ons om een uitgebreid verslag op te stellen van gemeente- en OCMW-raden. Wij kozen er bewust voor om van ‘uitgebreid’ meteen ‘integraal’ te maken. Zo zijn we extra transparant naar de burger toe. Wie liever leest dan luistert, vindt een beknopte weergave van de beslissingen in de notulen. Ook die blijven online beschikbaar op onze website.”

Surf voor audioverslagen naar puurs-sint-amands.notubiz.be.
Surf voor kalender, besluitenlijsten, besluiten en stukken naar puurs-sint-amands-echo.cipalschaubroeck.be/raadpleegomgeving/.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Puurs-Sint-Amands

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar