Nieuws
logo gemeente Boom

vrijdag 1 februari 2019 11:57 - Boom

Systeem “groene kaarten evenementenzone” in Boom eenvoudiger

Tweejaarlijks reikt het gemeentebestuur van Boom zogeheten groene kaarten uit om bij grote evenementen in de wijk rond De Schorre het evenementenpubliek uit de omliggende straten te weren.

In samenwerking met het parkeerbedrijf en in navolging van de digitalisering van de ‘gewone’ bewonerskaarten wordt ook het groene kaarten-systeem eenvoudiger gemaakt.

Bewoners die reeds van de voorbije edities in onze database zitten, krijgen binnenkort automatisch een brief met daarin hun nieuwe groene kaart of kaarten. Deze staan op nummerplaat.

Indien deze nummerplaten nog geldig zijn, kan de bewoner deze kaarten meteen gebruiken. Indien er toch wijzigingen zijn, vragen we hen om ofwel langs te komen op het gemeentehuis met alle documenten van de wagens of de documenten via mail te verzenden naar onthaal@boom.be. De kaarten worden dan aangemaakt en opgestuurd.

De nieuwe werkwijze moet er voor zorgen dat de bewoners uit de groene zone niet langer tot tweemaal toe naar het gemeentehuis moeten komen, wat vooral in drukke evenementenperiodes zoals Tomorrowland voor lange wachtrijen zorgde. Vermits elke groene kaart aan één welbepaalde nummerplaat gekoppeld is, is er ook geen misbruik mogelijk.

Bijkomend wordt er trouwens onderzocht hoe nog strenger kan opgetreden worden tegen wild- of foutparkeerders die tijdens evenementen toch de groene zone binnendringen. Zo kunnen de stadswachten bijvoorbeeld extra mobiele scanapparaten krijgen.

Het eerste evenement waarbij de groene kaarten ‘gebruikt’ worden, is dat van de 100 km-run Kom op Tegen Kanker op 23 maart.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar