Nieuws
Affriche Troupe

dinsdag 11 september 2018 16:06 - Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver loopt storm voor theaterspektakel “Troupe”

De toegangskaarten voor het theaterspektakel Troupe in Sint-Katelijne-Waver vliegen de deur uit. Momenteel zijn al 1.800 van de 2.000 beschikbare kaarten aan de man gebracht. Op zaterdag 6 oktober spelen ruim 400 vrijwilligers een voorstelling die het dorp terugbrengt naar de Eerste Wereldoorlog.

Sinds begin dit jaar zijn ruim 400 vrijwilligers in de weer om de anderhalf uur durende voorstelling voor te bereiden. Onder de artistieke leiding van het Mechelse theatergezelschap Abattoir Fermé oefenen acteurs, dansers, zangers, ruiters, … Anderen bouwen decors, verzamelen rekwisieten en knutselen honderden bloemen. Dit alles mondt op zaterdagavond 6 oktober uit in een massaspektakel dat de toeschouwers meeneemt naar een dorp waar de dreiging van de Eerste Wereldoorlog het dagelijkse leven overhoop haalt, maar waar de hoop en de hunker naar vrede overwinnen.

Tijdelijke tribune met 2.000 zitjes
De voorstelling vindt plaats op het voetbalveld achter college Hagelstein. “Voor deze gelegenheid komt daar een pop-uptribune. Aanvankelijk voorzagen we 1.600 zitplaatsen, maar door het grote succes hebben we nu beslist om de tribune uit te breiden. Nu kunnen we 2.000 toeschouwers ontvangen”, zegt schepen van cultuur Ronny Slootmans (Samen Anders).

De voorstelling is gratis bij te wonen, maar u moet wel reserveren. Sinds half augustus kan men een zitje reserveren en de kaarten gaan als zoete broodjes over de toonbank. “De teller staat momenteel op 1.800. Wie er nog bij wil zijn, moet dus snel zijn”, besluit schepen Slootmans. Reserveren kan via www.skw.be/troupe of 015 30 50 00. De voorstelling start om 19 uur.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar