Nieuws
Bruultjeshoek

vrijdag 13 juli 2018 11:16 - Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver bouwt sporthal Bruultjeshoek uit tot sport- en recreatiepark

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver ontvangt van Sport Vlaanderen een subsidie van 172.235 euro voor de uitbreiding van sporthal Bruultjeshoek tot een gans sport- en recreatiepark. Als alles verloopt zoals voorzien, kunnen de werken nog dit jaar starten.

“Sporthal Bruultjeshoek in de kern Onze-Lieve-Vrouw-Waver kent een drukke bezetting. De voorbije jaren stelden we een gebrek aan kleedkamers vast. Daarnaast groeide de vraag voor dansruimte en andere sporten. Een aanpassing drong zich op”, begint schepen van patrimonium Ronny Slootmans (Samen Anders). “We zullen het kleine zaaltje naast de cafetaria, dat al gebruikt werd voor danslessen, vergroten, verhogen en kwalitatiever maken, zodat dit een volwaardige sportzaal wordt, voornamelijk voor dansen. De vernieuwde zaal krijgt ook een raam waardoor er een natuurlijke lichtinval is. Aan de sporthal komen ook vijf nieuwe kleedkamers bij, plus twee voor scheidsrechters.”

Sport- en recreatiedomein
De gemeente wil echter veel verder gaan met de site aan Bruutjeshoek. Daarom keurde het gemeentebestuur vorig jaar het nieuwe RUP Bruultjeshoek goed, wat ook kansen biedt voor de nieuwbouw van Scouts Roeland en Gidsen Sint-Lucia. “We willen van Bruultjeshoek een echt sport- en recreatiedomein maken”, stelt burgemeester en schepen van sport Kristof Sels (N-VA). “We zullen er daarom een voetbalveld, een Finse piste, een BMX-parcours, een strand- en grasvolleybalterrein aanleggen. Langs de wandelpaden die het domein doorkruisen, komen er beweeg- en fitnesstoestellen. En we voorzien bovendien ook een avontuurlijk speelterrein, vlak aan de nieuwbouw van Scouts Roeland en Gidsen Sint-Lucia.”

Start hopelijk dit najaar
“We zijn volop bezig met het zoeken van aannemers. Hopelijk kunnen de werken aan de sporthal dit najaar nog starten. Ook voor het sport- en recreatiedomein willen we de werken zo snel mogelijk aanvatten. We zullen eerste instantie al de parking uitbreiden,” verduidelijkt Sels.

Het gemeentebestuur trekt 736.045 euro uit voor de werken aan site Bruultjeshoek. Sport Vlaanderen doet hier een subsidie van 172.235 euro bovenop.

“Met deze ingrepen zetten we grote stappen in onze sport- en recreatieinfrastructuur, die bovendien volledig passen in onze visie van laagdrempelig en sport-voor-allen”, besluit burgemeester Sels.

foto: Facebookpagina Sporthal BruultjeshoekKlik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Commentaar