Nieuws
Curieuzeneuzemosterdpot

dinsdag 17 oktober 2017 15:47 - Duffel

Eerste editie Curieuzeneuzemosterdpot was meteen schot in de roos

Op zondag 15 oktober organiseerden de gemeente Duffel, Regionaal Landschap Rivierenland, Natuurpunt Oude Spoorweg en Bosgroep Antwerpen-Zuid samen het landschapsfeest ‘Curieuzeneuzemosterdpot’. Dit kersverse en smaakvolle natuurevenement op een ‘zomerse’ oktoberdag was de ideale afsluiter voor de Week van het Bos.

In de voormiddag huldigden Rik Röttger (gedeputeerde van milieu, natuur en landschap van de Provincie Antwerpen), Nora Bertels (schepen van milieu en natuur), Lutgarde Van Driessche (Natuurpunt secretaris) en Ankatrien Boulanger (coördinator van Regionaal landschap Rivierenland) de nieuwe rolstoelvriendelijke wandelbrug in. De MURGAfanfare zorgde voor de muzikale noot.
Deze brug verbindt natuurgebied de Mosterdpot met de domeinen van zorginstellingen PVT Schorshaegen, De Maretak en jeugdzorg Ter Elst. Dankzij deze brug kunnen wandelaars de Netedijk en het fort van Duffel vlotter bereiken. Zo zorgt de brug mee voor een optimale ontsluiting van Wandelnetwerk Rivierenland. Aan de wandelbrug vind je eveneens een nieuwe vogelkijkwand die een prachtig uitzicht biedt over het waterbekken van Waterlink, een waar vogelparadijs.

“Meer dan 1.500 bezoekers en verschillende lokale jeugdbewegingen genoten van de vele activiteiten op het natuurdomein De Mosterdpot. De deathride en het touwenparcours in het bos waren succesnummers, dat geldt eveneens voor de paardjes en ezeltjes voor de allerkleinsten. De paddenstoelenwandelingen waren volgeboekt en de vele wandelaars waren vol lof over het bosrijke natuurgebied. Tussendoor werd er gezellig gekuierd langs diverse kraampjes op de belevenissenmarkt.” vertelt Nora Bertels, schepen van milieu en natuur.

Aan eten en drinken geen gebrek, zo dachten de organisatoren. Maar de lekkere pannenkoeken, de heerlijke soep, hotdogs, eerlijke Duffelse reus (gebak) en boerenbrood met kaas of kop waren helemaal uitverkocht. De organisatoren blikken tevreden terug en concluderen dat onze natuur nog steeds een grote aantrekkingskracht uitoefent.

foto: Peter GeschierKlik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar