Nieuws
fietsenquête

dinsdag 8 augustus 2017 23:00 - Provinciaal nieuws Antwerpen

Bepaal mee het fietsbeleid van de provincie Antwerpen

Tot nu toe vulden maar liefst 3000 deelnemers de Grote Fietsenquête van de provincie Antwerpen in. De enquête invullen kan nog tot eind september.

In mei gaf de provincie Antwerpen het startschot van de Grote Fietsenquête. Aan de hand van deze enquête wil de provincie polsen bij onze fietsers hoe we ons fietsbeleid nog beter kunnen afstemmen. Daarom vraagt men in de Grote Fietsenquête naar de beleving van fietstochten van en naar het werk of de winkel, fietstochtjes in bijvoorbeeld de Kempen of fietsvakanties.

De eerste cijfers bevestigen dat de elektrische fiets aan een serieuze opmars bezig is. Maar liefst 25% van de deelnemers aan onze enquête fietst elektrisch. Twintig procent onder hen maakt bijna dagelijks een fietstochtje puur als ontspanning en meer dan de helft, namelijk 56%, gebruikt de fiets iedere dag om zich te verplaatsen naar werk, school of winkel.

En dat fietsen van alle leeftijden is, bewijzen de voorlopig oudste deelnemer van 87 jaar en jongste van 12 jaar.

Je kan de Grote Fietsenquête nog tot eind september 2017 invullen. Ook de komende maanden sporen de infopanelen en flyeracties op 24 locaties langs toeristische en functionele fietsroutes fietsers aan om deel te nemen aan dit onderzoek. Wie de enquête op antwerpenfietsprovincie.be invult, maakt bovendien kans op leuke prijzen, waaronder een elektrische fiets en een fietsweekend voor twee personen. Begin 2018 maakt de provincie Antwerpen de resultaten bekend.

foto: Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit, deelde bij de lancering van de enquête flyers uit. Ook de laatste maanden
delen vrijwilligers nog flyers uit om fietsers te overtuigen de enquête in te vullen – Copyright: provincie AntwerpenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Provinciaal nieuws Antwerpen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar