Nieuws
Kerkhof Mechelen

vrijdag 19 mei 2017 16:49 - Mechelen

Mechelen zet historisch waardevol funerair erfgoed in de kijker tijdens “Week van de begraafplaatsen”

Tussen 27 mei en 4 juni organiseert ASCE, de ‘Association of Significant Cemetries in Europe’, voor de 15de maal de Europese Week van de Begraafplaatsen.

De bedoeling is het belang van de begraafplaatsen in Europa als cultureel erfgoed te benadrukken. Ook Mechelen neemt hieraan deel. “Mechelen heeft een heel mooie begraafplaats met meerdere historisch waardevolle monumenten. De Europese week van de begraafplaatsen is een uitstekende gelegenheid om Mechelaars en andere geïnteresseerden te laten kennismaken met dit prachtig funerair erfgoed”, zegt schepen van Begraafplaatsen Marc Hendrickx (N-VA).

Op dinsdag 30 en woensdag 31 mei, telkens van 14 tot 16 uur, zal de kapel op het oud gedeelte van het Mechelse kerkhof voor het publiek worden opengesteld met een tentoonstelling van enkele interessante voorwerpen. Mensen hebben dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen omtrent begraven in Mechelen. Zondag 28 mei en donderdag 1 juni, telkens 14 tot 17 uur, geeft historicus en funerair erfgoedspecialist Patrick De Greef rondleidingen op de stedelijke begraafplaats van Mechelen.

De deelnameprijs bedraagt € 10 per persoon. Inschrijven kan op www.mechelen.be/weekvandebegraafplaatsen of telefonisch via 015 20 13 60.

Foto: Stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar