Nieuws
Logo gemeente Duffel

donderdag 18 mei 2017 20:43 - Duffel

Volg je energieverbruik op met EnergieID

De gemeente Duffel roept de inwoners op om hun meterstanden te registreren op het online platform EnergieID, waar een aparte groep voor inwoners van Duffel werd aangemaakt. Probeer maandelijks je energieverbruik te verlagen en ga samen met de gemeente Duffel voor een klimaatneutrale gemeente.

De gemeente Duffel wil het engagement aangaan om op termijn een klimaatneutrale gemeente te worden. Hiervoor is er een burgemeestersconvenant ondertekend met als doelstelling tegen 2020 de CO₂-uitstoot op het volledige grondgebied te verminderen met 20 %. De gemeente onderneemt zelf stappen om deze doelstelling te halen, maar heeft hiervoor ook de hulp van alle inwoners nodig.

Zo kan je als inwoner je energieverbruik verlagen door je te registreren op het online platform EnergieID. De gemeente heeft een eigen groep op het platform. Daarmee kan je als Duffelaar je energieverbruik opvolgen en vergelijken met dat van andere inwoners van onze gemeente.

“Wil je graag een idee krijgen hoeveel je verbruikt en je energieverbruik verlagen om te besparen op je gas- en elektriciteitsfactuur? Dan kan je je gratis registreren op EnergieID, je energieverbruik zelf opvolgen en ontdekken hoeveel je bespaart. Als gemeente hebben we een overeenkomst met EnergieID om via de groep Duffel Klimaatneutraal de totaalresultaten van alle dossier in Duffel op te volgen, zonder dat de persoonlijke gegevens zichtbaar zijn voor de gemeente.” vertelt Nora Bertels, schepen van milieu en natuur.

“Ondertussen zijn er al meer dan 16.000 gezinnen en organisaties aangesloten bij EnergieID. Er zitten momenteel 37 woningen/gebouwen in de groep van Duffel, waarvan van 16 het energieverbruik actief worden bijgehouden.” zegt schepen Nora Bertels.

Hoe werkt het? Registreer je gratis via www.energieid.be. Na het invullen van een aantal basisgegevens kun je aan de slag. Maandelijks wordt gevraagd om je meterstanden bij te houden. Daarnaast kun je het verbruik van je eigen woning vergelijken met gelijkaardige woningen in Vlaanderen. Ga de uitdaging aan om maandelijks beter te doen om zo te besparen op je energiefactuur. Als inwoner van Duffel ben je automatisch aangesloten bij de groep Duffel Klimaatneutraal.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar