Nieuws
Logo gemeente Duffel

woensdag 19 april 2017 19:37 - Duffel

Eerste peuterspeelpunt van start in Duffel

Op vrijdag 28 april vindt de feestelijke opening plaats van peuterspeelpunt De B(r)abbelaar. De B(r)abbelaar heeft haar uitvalsbasis in het consultatiebureau van Kind en Preventie en geeft jonge (groot)ouders de kans om mekaar te ontmoeten in een warme, huiselijke en kindvriendelijke (speel)omgeving.

“Met De B(r)abbelaar bieden we opvoedingsondersteuning en creëren we ruimte voor ontmoeting en uitwisseling”, licht schepen van gezinnen An Verlinden toe. “Kindjes leren er spelen met andere kindjes, ontdekken er nieuw speelgoed en leren b(r)abbelen. In die zin vormt De B(r)abbelaar de ideale voorbereiding op de eerste kleuterklas. Ouders, grootouders en opvoeders kunnen er gezellig met elkaar babbelen en/of ervaring uitwisselen. Je kan er ook af en toe deelnemen aan informele workshops, die volledig gratis en vrijblijvend worden aangeboden. Ook met al je vragen omtrent de opvoeding van je (klein)kind ben je bij ons aan het juiste adres.”

De B(r)abbelaar is een samenwerking tussen het gemeentebestuur, middenveldorganisaties en vrijwilligers die zich actief inzetten voor (aanstaande) gezinnen met kinderen en jongeren. “Onze vrijwillige begeleiders heten je van harte welkom, maken je wegwijs tijdens het speelmoment en bieden een gezond tienuurtje aan,” aldus schepen An Verlinden. “We willen jonge (groot)ouders de kans bieden om mekaar te leren kennen en wat op te steken van elkaars ervaringen”, vult vrijwillige coördinator Khatima Lahjaji uit. “Mama’s, papa’s en grootouders die nood hebben aan een babbeltje, kunnen gerust aansluiten terwijl hun kindjes met mekaar spelen en praten. Heb je concrete vragen, dan staan onze professionals klaar om je met raad en daad bij te staan en door te verwijzen waar nodig.”

De B(r)abbelaar gaat voor de eerste keer van start op vrijdag 21 april. Alle aanwezigen krijgen automatisch een uitnodiging voor de feestelijke opening op vrijdag 28 april.

Praktisch:

- De B(r)abbelaar is elke vrijdagvoormiddag open tussen 9 u. en 11.30 u. Bezoekers komen en gaan wanneer ze willen.
- De B(r)abbelaar is volledig gratis en toegankelijk zonder inschrijving.
- Je vindt De B(r)abbelaar in het consultatiebureau van Kind en Preventie, Stationsstraat 6 te Duffel.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar