Nieuws
refter 2

dinsdag 18 april 2017 19:02 - Duffel

Herstelwerken verlaagd plafond gemeentelijke basisschool ‘t Kofschip

Tijdens het paasweekend zijn in gemeentelijke basisschool ’t Kofschip in Duffel om een nog onbekende reden delen van het verlaagd plafond in de refter losgekomen. Er was niemand in het schoolgebouw aanwezig en dus is er enkel materiële schade.

De schade werd maandag vastgesteld door een leerkracht, waarna alle betrokken partners op de hoogte werden gebracht. “Meteen na de vaststelling is de onderaannemer, die het verlaagd plafond geplaatst heeft, gemobiliseerd. Maandagavond heeft hij het gehele verlaagd plafond verwijderd en opgeruimd,” vertelt schepen van Openbare Werken Staf Aerts. “Hij voerde ook voor alle zekerheid controles uit in alle andere lokalen. Deze lokalen zijn veilig verklaard voor lesactiviteiten. De refter kan vandaag terug in gebruik genomen worden na goedkeuring door een onafhankelijk preventieadviseur. Het plafond zal vermoedelijk terug volledig hersteld worden tijdens het zomerverlof. Die timing is onder meer afhankelijk van de bestelperiodes voor het materiaal.”

Over de oorzaak van het loskomen van het verlaagd plafond is nog geen uitsluitsel. Dit wordt de komende dagen verder onderzocht.

“Door het snelle optreden van alle betrokken partners komt de dagdagelijkse schoolwerking niet in het gedrang. De ouders worden vandaag op de hoogte gebracht door de school. Met vragen kunnen ze terecht bij de directie.” besluit schepen van Onderwijs Rita Bellens.

foto: gemeente DuffelKlik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar