Nieuws
planckendael algemeen beeld

donderdag 8 januari 2015 13:22 - Mechelen

2014 recordjaar voor Planckendael: 965 000 bezoekers

Planckendael zet het nieuwe jaar goed in. Zowel de bezoekersaantallen, de abonnementsverkopen als de nieuwe projecten waren zeer succesvol.

Planckendael mocht een absoluut recordaantal mensen verwelkomen en bracht hen dichter bij de dieren. Planckendael ontving afgelopen jaar 965 000 bezoekers en realiseert hiermee een stijging van 25,5% ten opzichte van 2013.

Een grote familie van 200 000 abonnees

Voor het tiende jaar op rij stijgt ook het aantal trouwe fans, de abonnees. Ook daar noteren ZOO Antwerpen en Planckendael opnieuw een historisch record met een stijging van 6,5% ten opzichte van 2013, wat een familie vormt van 200 000 leden. Een teken van appreciatie voor de parken en het bewijs van relevantie van het product. Vooral de abonnementsprijs, de exclusieve abonneepreviews zoals wandelen tussen de pinguïns, en de extra voordelen maken, bovenop het plezier van de parken op zich, een abonnement op de ZOO en Planckendael zeer geliefd.

De succesnummers van 2014

Het volledig vernieuwde continent Amerika met een koppeltje reuzenmiereneters (uniek in België) en de prairie met bizons en wapiti’s is een succes in Planckendael. Een wandeling door Amerika eindigt steevast tussen de populaire pinguïns. Dichter bij deze dieren kwam je nog nooit. Op hun promenade waggelen de publiekslievelingen tussen de bezoekers. Ook de lori’s komen close. Ze eten in de Aziëserre uit de hand van de bezoeker. Even zelf de beest uithangen kan eveneens, en wel in de gloednieuwe speeltuin aan het kasteel in Europa.

2015 wordt in Planckendael gegarandeerd het jaar van de olifanten, want Kai-Mook wordt grote zus. Ze krijgt er twee speelkameraadjes bij. Ook bij de giraffen worden er baby’s geboren.

foto: logo PlanckendaelKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar