Met de aanstelling van Dieter Goossens (43) als nieuw algemeen directeur staat IGEMO klaar voor een nieuw hoofdstuk in de regio Rivierenland. “Ik kijk er naar uit om met deze organisatie aan de slag te gaan” is Goossens enthousiast.
Na de beslissing van de raad van bestuur om de samenwerking met de voorgaande algemeen directeur van IGEMO stop te zetten, werd de procedure voor de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur opgestart. De raad van bestuur van 26 juli 2024 besliste na een uitgebreide selectieprocedure om Dieter Goossens aan te stellen als nieuwe algemeen directeur. Goossens start op 14 oktober.
Goossens woont al 15 jaar in Heffen (Mechelen) en heeft ervaring op verschillende beleidsniveaus. Zowel op lokaal, provinciaal als Vlaams niveau kent hij de klappen van de zweep. Dat deed hij achtereenvolgens als diensthoofd mondiaal beleid bij Provincie Antwerpen, als teammanager Samenleven en Vrije Tijd bij het lokaal bestuur van Kontich en als programmamanager Internationale Klimaatfinanciering bij het Departement Omgeving. Met deze goed gevulde rugzak gaat hij nu aan de slag bij de streekintercommunale. “IGEMO is een meerwaarde voor deze regio en maakt, door in te zetten op samenwerking en verbinding, zijn rol voor de duurzame ontwikkeling van de regio Rivierenland waar. Met dit sterk team gaan we dat in de toekomst meer dan ooit bevestigen.”
Vanaf 9 oktober wordt een overgangsperiode voorzien waarin Katrin Janssen haar rol als algemeen directeur ad interim inwisselt voor een begeleidende rol om de overdracht voor Goossens zo vlot mogelijk te maken, uiteraard met steun en aanwezige expertise van het huidige managementteam en medewerkers.
Als vereniging van lokale besturen, ontwikkelt IGEMO heel wat diensten en projecten voor lokale besturen en hun inwoners. Het werkingsgebied van IGEMO omvat de twaalf gemeenten van het arrondissement Mechelen, ook gekend als de referentieregio Rivierenland. De laatste jaren groeide IGEMO uit tot hét regionaal samenwerkingsverband van die regio. Samen met de 12 gemeenten pakken ze uitdagingen en ambities van bovenlokaal belang aan, denk daarbij bijvoorbeeld aan klimaat, energietransitie en mobiliteit.