De Mobiele Fruitpers perst op verplaatsing vruchten tot puur natuurlijk appelsap. Zo ook in Duffel op zondag 17 september.
“We nodigen dit jaar opnieuw in september de Mobiele Fruitpers uit in Duffel. Op deze manier willen we de mensen de mogelijkheid bieden om hun oogst te verwerken en hun eigen appelen en eventueel ander fruit tot een heerlijk natuurlijk sap te laten persen”, vertelt schepen van Milieu en Natuur Isabel Glorie.
Duffelaars kunnen appels en ander fruit van hun eigen oogst laten persen. Ze kunnen dit per 5 liter meenemen in een ‘bag-in-box’. Het sap blijft twee maanden goed nadat je het vaatje hebt geopend. Een bag-in-box kost 5,70 euro. Voor mengelingen betaal je ongeveer 0,50 euro extra. Dit jaar is het terug mogelijk om je sap te laten afvullen in boxen van 3 liter, maar dat dien je vooraf door te geven aan de planning.
Je moet minstens 75 kilo appels aanleveren. Dat zijn ongeveer drie houten kisten. Je kan ook mengen met peer, rode biet, vlier, framboos, aardbeien, bessen of ander zacht fruit zonder harde pit. Hou er wel rekening mee dat goed sap voor 85 procent uit appelen bestaat. Je hebt ongeveer 8 kg fruit nodig voor 5 liter sap. De Mobiele Fruitpers staat op zondag 17 september vanaf 8 u. aan het technisch centrum, Norbertijnerlei 40. Het technisch centrum is bereikbaar via de Hondiuslaan (via rotonde Spoorweglaan).
Als je fruit wil laten persen, moet je vooraf inschrijven via de Mobiele Fruitpers op het nummer 0495 73 36 70 (bellen kan van maandag tot zaterdag tussen 9 en 17 u.).