De verkoopscampagne van Rikolto, vroeger Vredeseilanden, wordt vervangen door ‘Week voor Goed Eten’ van 10 tot 16 januari. Een week waarin ze het recht op goed eten voor iedereen in de verf zetten en een week om er zelf werk van te maken.
Rikolto Rupelstreek daagt deze week de mensen van de Rupelstreek uit om een aangepaste Boomse schep te maken met of voor hun geliefden. “Zo kiezen we samen een beetje meer voor eten dat goed is voor mens en planeet en tegelijk toegankelijk voor iedereen.” zegt Filip Cuypers van Rikolto. Om een groeiende wereldbevolking in een veranderend klimaat te kunnen blijven voeden, kunnen we niet langer voorbijgaan aan het recht op goed eten. Daarom komen we 10 tot 16 januari 2022 in actie met de Week voor Goed Eten.
Met deze campagne wil Rikolto ook overheden, voedingsbedrijven, scholen en supermarkten uitdagen
om hier volop werk van te maken.
Caroline Moens (foto) en de andere vrijwilligers van Rikolto Rupel delen alvast een basisrecept met
een vegetarisch alternatief voor de Boomse Schep op rikol.to/rupel. Ze dagen iedereen uit om verder op zoek te gaan naar de ingrediënten.
Andere inspirerende recepten van echte foodies zijn online terug te vinden op doemee.rikolto.be.
Giften zijn natuurlijk ook heel welkom via rikol.to/rupel of via rikolto.be.
Met uw bijdrage kan Rikolto samenwerken met mensen in België en wereldwijd om het recht op goed eten waar te maken.