Op woensdag 15 september is het zover, een gloednieuwe ALDI-winkel opent de deuren langs de Mechelsesteenweg in Lier. De winkel ligt net over de gemeentegrens op het grondgebied van Lier, maar ALDI communiceert deze winkel als ALDI Duffel. De klant kan vanaf dan terecht in een sterk uitgebreid filiaal, met nadruk op verse producten zoals brood, vers vlees en groenten en fruit. De typische ALDI-formule met z’n lage prijzen blijft behouden.
ALDI is sinds 2007 aanwezig in Duffel en heeft voor zijn klanten nu een aangename verrassing in petto. De keten opent morgen namelijk een gloednieuwe winkel langs de Mechelsesteenweg 494-496. De werken aan de nieuwe winkel zijn gestart begin april. Amper vijf maanden later kunnen de inwoners van Duffel en omstreken er opnieuw terecht vanaf woensdagochtend 15 september om 8u30. De nieuwe winkel is met een verkoopoppervlakte van +/- 1.200 m2 een derde groter dan de oude (+/- 900 m2). De uitbreiding is mogelijk gemaakt doordat het reeds beschikbare terrein efficiënter wordt ingezet. Door de uitbreiding werd er 1 nieuwe medewerker aangeworven.
Tijdens de bouw van de nieuwe winkel ging er een verhoogde aandacht uit naar de duurzame aspecten van de winkel. Zo bestaat de volledige verlichting uit ledverlichting. Er werd een warmterecuperatiesysteem geïnstalleerd en de koeling wordt verzorgd door een meer duurzame CO2-koeling. Het dak wordt uitgerust met 227 zonnepanelen, het equivalent jaarlijks verbruik van 22 Belgische gezinnen.
Focus op vers
De nadruk van de nieuwe winkel ligt duidelijk op verse producten. Klanten zullen niet naast het groeiend en kwalitatief hoogstaand aanbod vers fruit en verse groenten kunnen kijken, dat ook los aangekocht kan worden.
Naast verse groenten en fruit zijn er meer ‘convenience’-artikelen zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken. Daarnaast kan de klant er terecht voor een mooi aanbod aan vers vlees dat quasi 100% van Belgische afkomst is. En het assortiment verse broodjes, gebak en ovenverse koeken, die meerdere malen per dag worden gebakken, is fors uitgebreid.