Het foodfestival ‘Mechelen Culinair’ zou volgend weekend aan zijn derde editie toe zijn, tot dat het corona-virus daar anders over besliste. Met een eigen foodbox, in samenwerking met verschillende standhouders, brengt de organisatie het evenement tot bij de gasten thuis.
Een goed glas wijn, een frisse pint en meer dan 10 restaurants uit de Mechelse regio die 1 of 2 signatuurgerechtjes aanbieden. Dat waren de ingrediënten voor een succesvolle derde editie van Mechelen Culinair op de binnenkoer van het stadhuis volgend weekend.
“We beslisten nog voor de verplichte maatregelen van de regering om deze editie van ons culinair festival uit te stellen. Een harde, maar de enige juiste beslissing, zo blijkt achteraf”, zegt Nicolas Hermans, één van de drie organisatoren.
“Een nieuwe datum voor de derde editie is er nog niet. We wachten geduldig de versoepelende maatregelen van de regering af alvorens we een nieuwe datum inplannen. Al vrezen we dat de evenemntensector als laatste aan de beurt zal zijn”, gaat Jan Van Den Broeck verder.
Aangezien de derde editie gepland stond op 9 en 10 mei, wilt de organisatie deze datum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “We kwamen op het idee om in samenwerking met enkele standhouders een prestigieuze foodbox samen te stellen. Op deze manier steunen we niet alleen enkele van onze standhouders tijdens deze ongeziene tijden, maar trachten we het ‘Mechelen Culinair gevoel’ een beetje in de huiskamer te brengen, al verkiezen we toch de variant waarbij we onze gasten fysiek kunnen verwelkomen”, vult Seppe Van Den Broeck aan.
De gasten kunnen kiezen voor de menu van sterrenzaak Centpourcent met Sint-Jakobsvrucht, groene asperge, parmezaan en rucola als voorgerecht. Het hoofdgerecht bestaat uit Iers rundvlees, broccoli, kikkererwt, basilicum en quinoa. Als afsluiter kiest sterrenchef Axel Colonna-Cesari voor een 100% dessert.
Tinèlle, het restaurant van Ken Verschueren, biedt tomaat variëteiten uit Sint-Katelijne-Waver met burrata en vinaigrette van tuinkruiden. Als hoofdgerecht kiest hij voor kalfsentrecote, asperges en morieltjes. Het nagerecht bestaat uit aardbei en rabarber. Als extra kan je de halve kreeft met lamsoor, erwtjes en artisjok toevoegen.
Ook aan onze kleinere vrienden is gedacht. Barbib brengt een menu met een garnaalkroket, een Tortelini met spinazie, ricotta ,tomaat en mascarpone saus. Als afsluiter staat er een pannenkoek met zelfgemaakte chocolade pasta op het menu. Een homemade icetea is inbegrepen in de menu.
De box kan je verder aanvullen met pralines van The Cacao Project op de Bruul, een huiscocktail of mocktail uit de shaker van Ken Verschueren, bieren van Het Anker, champagne, rode en witte wijn.
Bestellingen kunnen vanaf dinsdag 5 mei geplaatst worden op de site van Mechelen Culinair (mechelenculinair.be/delivery). De boxen worden op zaterdag en zondag aan huis geleverd. Zondag is het ook moederdag, een ideale cadeautip voor wie zijn mama eens origineel wil verrassen. Er wordt een limiet gezet op het aantal. Op tijd bestellen is dus de boodschap.