Begin mei toverde topchef Ferdy Debecker een uniek aspergediner op tafel in cultuurcentrum Binder. De topchef van restaurant Eyckerhof én peter van het Aspergefestival in Puurs-Sint-Amands organiseerde het diner samen met zijn vrouw Ann in opdracht van de gemeente Puurs-Sint-Amands. Ze kozen voor een setting waar zo’n 150 liefhebbers konden genieten van het witte goud.
In een wip uitverkocht
Na enkele dagen was het diner uitverkocht. Er was zelfs een wachtlijst. Ferdy en zijn equipe kookten uiteindelijk voor 180 deelnemers. Ook verschillende bedrijven en ondernemingen verleenden hun steun aan dit event, waardoor – mede dankzij hen – de opbrengst behoorlijk opliep.
Mooie opbrengst
De bijzondere aspergeavond bracht uiteindelijk maar liefst 11.000 euro op. Ferdy en An schenken samen met de gemeente Puurs-Sint-Amands het mooie bedrag aan het Kinderkankerfonds. De organisatie ligt hen na aan het hart.
Ridder Sabine Hagedoren
Het aspergediner mocht overigens een eregast verwelkomen. Weervrouw Sabine Hagedoren werd tijdens het galadiner tot ridder geslagen van het Graaflijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperge. Volgend jaar vindt er opnieuw een aspergediner plaats. Wanneer? Op 5 mei 2020. De plaats wordt later bekendgemaakt.
Nieuw: uitreiking Gouden Asperge
Maak je ook klaar voor een nieuwe prijsuitreiking. Het Graafschap van de Klein-Brabantse Asperge en het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands reiken voortaan de Gouden Asperge uit. De uitreiking vindt om de twee jaar plaats tijdens het galadiner bij de start van het aspergeseizoen.
Wie of wat in aanmerking komt voor de prijs?
• Iemand die zich inzet voor het behoud of promoten van de Klein-Brabantse asperge.
• Iemand die gaat voor de lokale gemeenschap en samenwerken stimuleert.
• Een bijzondere lokale onderneming of vereniging
Kandidaat? Stel je voor via cultuur@puursam.be voor 31 december 2019.
Foto: Gemeente Puurs-Sint-Amands