Nieuws
Foto kinderen met dopjes

vrijdag 14 juni 2019 16:22 - Willebroek

Leerlingen GO! atheneum Willebroek verzamelden dopjes voor centrum blindengeleide honden

Alle leerlingen en leerkrachten van GO! atheneum Willebroek, onder leiding van de werkgroep Milieu, verzamelden sinds november 2018 enthousiast plastic dopjes.

Vandaag werden 20 overvolle zakken opgehaald door de organisatie http://www.geleidehond.be/

De werkgroep milieu koos samen met de verantwoordelijke medewerker voor vakoverschrijdende vaardigheden en actief burgerschap voor deze actie. Met de inzamelactie geven de leerlingen blijk van burgerzin en helpen ze het milieu. De leerlingenraad werd ook betrokken bij het project. De actie van de lessenmarathon in november had voor het Belgisch Centrum voor Blindengeleide Honden (BCG) reeds 7090 euro opgebracht. De dopjes vormden een rode draad door het ganse schooljaar.

De zakken, affiches en flyers van het Belgisch Centrum voor Blindengeleide Honden ( BCG ), een mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking, zijn op beide campussen bezorgd.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar