Nieuws
isolatie ThermoConstruct (002)

vrijdag 14 juni 2019 12:39 - Mechelen

Crowdlening voor dakisolatie is succes

Via een crowdlending kreeg de stad Mechelen op amper drie weken tijd de beoogde 30.000 euro bij elkaar voor het project Stroomversnellers. Zestig inwoners investeerden elk 500 euro voor de aanleg van dakisolatie voor enkele woningen van het Sociaal Huis. De bijdragers krijgen hun investering over drie jaar terug met een intrest van 3% per jaar.

Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor de uitvoering van het project ‘Overal Stroomversnellers’, waarbij een aantal daken van sociale woningen van het Sociaal Huis zal geïsoleerd worden, goed voor een kostenplaatje van 120.000 euro. Om aanspraak te maken op 85.000 euro steun van het Vlaams Energieagentschap moest de stad Mechelen 25% van de totale kostprijs van het project ophalen via een crowdfunding. Zo bevorder je de bewustzijn rond milieu bij de bevolking.

Schepen van Klimaat en Energie Marina De Bie is verheugd dat het zo vlot gegaan is. “Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen. Ze helpen zo een aantal inwoners die zelf niet de mogelijkheid hebben om te investeren in energiebesparende maatregelen, maar er wel de vruchten van zullen plukken. En ook de stad is hierbij gebaat. Tegen volgend jaar willen we in Mechelen 20% minder CO2 uitstoten dan in 2011. Dit is een relatief goedkope manier om die doelstelling te behalen”, zegt ze.

foto ter illustratie: ThermoConstructKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar