Nieuws
politie mechelen willebroek 2

woensdag 12 juni 2019 23:43 - Willebroek

Willebroeks burgemeester laat auto in beslag nemen

Lokale politie Mechelen-Willebroek heeft vorige week op vraag van burgemeester Eddy Bevers het voertuig van een hardleerse chauffeur in beslag genomen. Talloze processen-verbaal én een persoonlijke verwittiging door de politie konden de bestuurder niet overtuigen zijn rijgedrag aan te passen.

De jonge chauffeur uit Leest, die deze maand nog 19 moet worden, werd de afgelopen maanden talloze keren geverbaliseerd. Tevens ontvangen wij meldingen van onverantwoord rijgedrag waarbij fietsers en voetgangers in gevaar werden gebracht.
Pas sinds 28 juli 2018 is betrokkene in het bezit van zijn rijbewijs.

In amper 10 maanden liet de bestuurder onder meer de volgende overtredingen optekenen. Het merendeel van deze overtredingen werden begaan in Willebroek (Blaasveld):

–        Overdreven snelheid (dit zowel in de bebouwde kom, als op gewest- en autosnelwegen);

–        Parkeerovertredingen;

–        Het niet dragen van de veiligheidsgordel;

–        Onverantwoord rijgedrag, waarbij fietsers en voetgangers in gevaar werden gebracht.

Betrokkene werd medio april 2019 persoonlijk aangesproken door de verkeerspolitie aangaande zijn talloze overtredingen, met de uitdrukkelijke vraag zijn rijstijl aan te passen. Indien hier geen gevolg wordt aan gegeven zal men zijn voertuig in beslag nemen. Tijdens dit onderhoud beloofde hij zijn rijgedrag in de toekomst aan te passen. Het tegendeel was echter waar.

Op basis van al deze overtredingen en een ongewijzigde attitude in het verkeer werd betrokkene zijn nummerplaat opgenomen in het ANPR-netwerk. Op woensdagochtend 5 juni 2019 werd betrokkene ‘gehit’ door een ANPR-camera en korte tijd later geïntercepteerd door een patrouilleploeg. Zijn voertuig werd in opdracht van burgemeester Eddy Bevers ter plaatse in beslag genomen.

Burgemeester gemeente Willebroek, Eddy Bevers: “Iemand die onverbeterlijk is, vraagt om een harde aanpak. De jonge chauffeur terroriseert met zijn voertuig onze gemeente en haar inwoners, maar ook daar buiten lapt hij de verkeersregels aan zijn laars. Dan neem ik als burgemeester mijn verantwoordelijkheid en leg dat ‘wapen’ letterlijk aan de ketting. Een chauffeur die zonder plichtsbesef achter het stuur van een wagen kruipt en met de regelmaat van de klok flagrant de regels aan zijn laars lapt moet krachtdadig aangepakt worden. Ik heb dan ook geen moment geaarzeld om zijn voertuig bestuurlijk in beslag te nemen.”

foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar