Nieuws

maandag 10 juni 2019 13:37 - Mechelen - Willebroek

2 nachten politiecontroles: 1 vluchtende auto en 38 bestuurders met alcohol en/of drugs

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles uit op diverse locaties in Mechelen en Willebroek. In totaal werden 1102 ademtests afgenomen. 38 bestuurders testten positief: 29 wegens strafbare alcoholopname in het verkeer, 6 wegens drugs in het verkeer en 3 wegens een combinatie van beiden. Zestien rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Tien bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 6 uur. Twaalf bestuurders dienden hun rijbewijs in te leveren voor een periode van 3 uur. Een onder hen is wel erg hardleers. In maart 2018 moest de vrouw haar rijbewijs inleveren voor een periode van 6 uur wegens alcohol in het verkeer. In februari dit jaar werd haar rijbewijs zelfs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen wegens dezelfde feiten.

Een bestuurder maakte rechtsomkeer bij het opmerken van de controle aan de rotonde Mechelen-Zuid. Hij overschreed hierbij een verdrijvingsvlak, doofde de lichten van zijn voertuig en vluchtte zo weg. De interceptieploegen wisten hem echter snel tegen te houden. Al snel bleek waarom hij liever geen politiecontrole wou. Hij testte immers positief wegens het gebruik van cocaïne, wat hij ook toegaf. Hij had ook 1,9 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Zelfs voor beide inbreuken apart zou het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden. Op de koop toe had hij zijn rijbewijs niet op zak. Er werd een wielklem op het voertuig geplaatst en dit tot de effectieve afgifte van zijn rijbewijs.

Een bestuurder testte positief wegens het gebruik van cannabis. Hij had zijn rijbewijs ook niet op zak. Hij is hiervoor extra strafbaar en moet dit nu zo snel mogelijk inleveren. Het voertuig werd met een wielklem ter plaatse gebouden tot de effectieve afgifte van het rijbewijs. Bij een verdere grondige controle bleek dat de man in het bezit was van aanzienlijke geldsom (3590 euro). Omtrent de herkomst kon hij geen enkele geloofwaardige verklaring geven. Hierop werd het geld in beslag genomen.

Een bestuurder legde een positieve ademtest af. Het lukte hem echter niet meer om een geldige ademanalyse af te leggen. De man weigerde een bloedproef. Hierop staan strenge straffen. Alsof dit alles nog niet genoeg was, testte hij ook nog eens positief wegens het gebruik van cocaïne. De man was niet aan zijn proefstuk toe. Inid e zomer van 2018 had hij maar liefst 2,6 gram pro mille alcohol in zijn bloed, in februari 2019 bedroeg die waarde 1,9 gram pro mille. In beide gevallen eveneens met onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Hij zal nu het één en ander mogen gaan uitleggen aan de politierechter.

Een bestuurder reed onder invloed van cannabis en cocaïne. Hij had ook nog eens 1,1 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Hij is geen onbekende bij het gerecht. De afgelopen 4 jaar werd hij al 6 keer geverbaliseerd wegens strafbare alcoholopname en drugs in het verkeer.

De alcoholcontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles van de Lokale Politie Mechelen-Willebroek werden uitgevoerd in het kader van het verkeersactieplan, van de BOB-zomercampagne en van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. De politie benadrukt dat deze controles ook in de nabije toekomst zullen gevoerd worden.

Foto: veiligverkeer.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Commentaar