Nieuws

zaterdag 1 juni 2019 18:43

Degradatie voor KV Mechelen

KV Mechelen wordt veroordeeld tot degradatie in de zaak van matchfixing. Waasland-Beveren gaat vrijuit. Dat melden verschillende media. KVM kan wel nog in beroep gaan bij het BAS tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond.

KV Mechelen zou opnieuw degraderen naar 1B, de reeks waar het in het afgelopen seizoen speelde.

Door de beslissing mag KV Mechelen geen Europees voetbal spelen en mag het volgend jaar ook niet deelnemen aan de Beker van België. Bestuursleden Johan Timmermans, Olivier Somers en Thierry Steemans krijgen tien jaar schorsing. Door deze beslissing promoveert Beerschot-Wilrijk vermoedelijk naar 1A en gaat AA Gent Europees voetbal spelen, in plaats van KV Mechelen.

In het seizoen 2019-2020 zou Mechelen ook starten met min 12 punten, verdeeld over 2 periodes.

Waasland-Beveren gaat vrijuit en speelt volgend jaar in 1A.

“We begrijpen deze beslissing niet, wij zijn onschuldig. We gaan nu het dossier bestuderen en beraden ons om in beroep te gaan”, reageert KVM. De ploeg kan nu binnen de zeven dagen in beroep gaan bij het BAS. Dat beroep werkt opschortend waardoor de hele procedure wordt hernomen.Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar