Nieuws

donderdag 30 mei 2019 09:17 - Willebroek

Winkeldieven gevat dankzij verkeersovertreding

Een patrouille van de lokale politie Mechelen-Willebroek kreeg dinsdagnamiddag een auto in het visier. Het voertuig met Duitse nummerplaten reed op de Mechelsesteenweg in Willebroek.

Het voertuig haalde op een onvoorzichtige manier en zonder gebruik te maken van de richtingaanwijzer een landbouwvoertuig in.

Even later werd de auto tegengehouden in de Molenbeekstraat. De vier inzittenden, 3 Georgiërs en een Rus, gaven een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in onze regio. De mannen wonen in Moeskroen. Eén van hen is zelfs gekend voor eerder gepleegde feiten en heeft een inreisverbod voor ons land.

In het voertuig werd een koeltas met een bekleding van aluminiumfolie aangetroffen. Deze techniek wordt vaak gebruikt om het beveiligingssysteem van winkels te omzeilen. In de tas werden 78 pakketjes roltabak aangetroffen waarvoor de mannen geen aankoopbewijs konden voorleggen. Onderzoek gaf aan dat een deel van de buit eerder gestolen werd in een grootwarenhuis in Willebroek.

Het viertal werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Hun voertuig en de gestolen goederen werden in beslag genomen.

De mannen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en die besliste de verdachten aan te houden.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Commentaar