Nieuws

vrijdag 24 mei 2019 18:09 - Mechelen

Tim Matthys hangt voetbalschoenen aan de haak en wordt hoofdscout bij Malinwa

Tim Matthys (35) heeft beslist om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen en wordt hoofdscout bij KV Mechelen.

Met de beslissing van Matthys komt er een einde aan een heel mooie spelerscarrière van de winger. Hij was sinds de zomer van 2014 in de geel-rode kleuren te bewonderen. Eerder voetbalde hij zich vooral bij RAEC Mons en Zulte Waregem in de kijker. Hij kwam ook uit voor Lierse, Gent en voetbalde een seizoen bij het Griekse Panthrakikos.

In totaal speelde hij 139 officiële wedstrijden voor KV Mechelen. Daarin scoorde hij 12 keer en gaf hij 27 assists.

“Voor mij was het ofwel doorgaan bij KV als speler of niet doorgaan”, zo zegt Matthys. “Toen ik de kans kreeg om mee te werken aan de toekomst van de club als hoofdscout ben ik meer en meer gaan nadenken over stoppen. En voilà. Ik ben gestopt en ben nog bij KV.”

Tim Matthys gaat nu dus aan de slag als hoofdscout bij de club. “Ik kijk er enorm naar uit en wil er alles aan doen om zo snel mogelijk mijn weg te vinden in mijn nieuwe job. Ik denk dat we als club een goeie sportieve visie hebben waar ik graag aan meewerk.”

Matthys versterkt zo de sportieve cel van Malinwa. Die cel wordt ook uitgebreid met de aanwerving van Joris Arnauts als screener.De extra aanwervingen passen in de nieuwe visie van KV Mechelen om minder afhankelijk te zijn van externe partijen voor de uitvoering van onder meer scoutingsopdrachten en het opvolgen van toekomstige transfers.

Bron: kvmechelen.be

Foto: An RogierKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar