Nieuws

donderdag 23 mei 2019 14:19 - Mechelen

KV Mechelen krijgt ongelijk in kortgeding

De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft de vraag van KV Mechelen om de tuchtprocedure van de voetbalbond op te schorten afgewezen. De procedure van de Geschillencommissie Hoger Beroep kan zaterdag gewoon doorgaan.

De rechter verklaarde zich bevoegd en oordeelde dat er momenteel geen urgentie is om tussen te komen in de lopende tuchtprocedure bij de KBVB. De Geschillencommissie Hoger Beroep zal immers binnenkort een beslissing nemen.

En – zo voegt de Brusselse kortgedingrechter daar zelf aan toe – daarbij dient vanzelfsprekend het eerlijke proces en de rechten van verdediging gerespecteerd te worden.

KV Mechelen wenst de sereniteit in dit dossier te behouden, en zal haar verdediging voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB de komende dagen met even grote overtuiging verder zetten.

De club zal de instanties van de KBVB er des te meer aan houden om de tuchtprocedure correct en met respect voor de rechten van verdediging van alle partijen te laten verlopen.

Onschuld aantonen
KV Mechelen benadrukt nogmaals ten stelligste dat de club nooit heeft meegewerkt aan pogingen tot competitievervalsing of andere illegale praktijken en is vastberadener dan ooit om haar onschuld in het dossier “Propere Handen” aan te tonen.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar