Nieuws

zaterdag 18 mei 2019 23:41 - Mechelen

Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg/Oscar Van Kesbeeckstraat (N1) in Mechelen

Vanaf maandag 20 mei voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende een week onderhoudswerken uit op de Antwerpsesteenweg/Oscar Van Kesbeeckstraat (N1) in Mechelen. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt. Van de werken wordt gebruik gemaakt om een bijzonder overrijdbare bedding voor de bus te voorzien. De werken zijn opgedeeld in twee fases en zullen hoofdzakelijk ’s nachts plaatsvinden om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. ’s Nachts wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid via de Liersesteenweg (N14).

Vernieuwing wegdek en nieuwe bijzonder overrijdbare bedding
Het wegdek van de Antwerpsesteenweg/Oscar Van Kesbeeckstraat is over een afstand van ongeveer 1,3 km versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. De werfzone situeert zich tussen de Vrouwvliet en het kruispunt met de Edgard Tinellaan (R12). Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren.

AWV en De Lijn zullen van de werken ook gebruik maken om een bijzonder overrijdbare bedding aan te leggen op de Antwerpsesteenweg tussen de Netestraat en de Oude Antwerpsebaan. De rechtse rijstrook wordt voorbehouden voor de bus. De middenste rijstrook zal ingenomen worden door het verkeer richting Antwerpen. De aparte rijstrook voor de bus moet de doorstroming van het openbaar vervoer verbeteren. Na de werken zal de bijzonder overrijdbare bedding geëvalueerd worden en indien de effecten positief zijn behouden blijven.

Nachtwerk voor minder hinder
De werken vinden plaats van maandag 20 tot en met vrijdag 24 mei. Om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken met hinder (frezen en asfalteren) ‘s avonds en ’s nachts uitgevoerd tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Overdag gebeuren er enkel kleinere werken zoals het slijpen van lussen in het wegdek of het aanbrengen van de nieuwe wegmarkeringen.

De werken worden ook opgedeeld in twee fases:

 • Fase 1: maandagnacht 20 en dinsdagnacht 21 mei
  Werken op Antwerpsesteenweg/Oscar Van Kesbeeckstraat tussen de Vrouwvliet en het kruispunt met de Maurits Sabbestraat.
 • Fase 2: woensdagnacht 22 en donderdagnacht 23 mei
  Werken op Oscar van Kesbeeckstraat tussen het kruispunt met de Maurits Sabbestraat en het kruispunt met de Edgard Tinellaan (R12).
 • Verkeerssituatie tijdens werken
  Tijdens de nachtelijke werken is de Antwerpsesteenweg/Oscar Van Kesbeeckstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Liersesteenweg (N14). Overdag blijft de omleiding gelden voor doorgaand verkeer. Enkel plaatselijk verkeer kan overdag over de werfzone passeren tegen verlaagde snelheid. Aan de fiets- en voetpaden wordt niet gewerkt, fietsers en voetgangers kunnen dus steeds door. De bussen van De Lijn blijven overdag over de Antwerpsesteenweg/O. Van Kesbeeckstraat rijden, maar volgen ’s avonds en ’s nachts een omleiding.

  Weersgevoelig
  Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/mechelen.

  foto: Google Maps  Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

  Klik hier voor meer nieuws over Reflex

  Commentaar