Nieuws

vrijdag 17 mei 2019 11:41 - Willebroek

Levende regenboogvlag tegen homo- en transfobie aan het Administratief Centrum

Op vrijdag 17 mei 2019, Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie, werd de regenboogvlag gehesen aan het Administratief Centrum in Willebroek. Met deze symbolische daad steekt de gemeente Willebroek de holebi- en transgendergemeenschap een hart onder de riem.

“Op deze dag wordt jaarlijks elke vorm van discriminatie en de vervolging van holebi’s en transgenders aangeklaagd”, zegt schepen voor Samenleven, Integratie en Diversiteit, Murat Öner. “Net zoals de afgelopen jaren laten we vandaag de regenboogvlag aan ons Administratief Centrum wapperen.”

Dit jaar prijkt niet alleen de regenboogvlag aan het Administratief Centrum. Samen met de collega’s van politiezone Mechelen-Willebroek vormden de medewerkers van gemeente Willebroek een grootse, kleurrijke regenboogvlag.

“Ook in Willebroek heeft iedereen het recht om samen met zijn of haar partner onbezorgd over straat te kunnen lopen”, aldus Murat Öner. “Dit klein gebaar geeft een duidelijk signaal, namelijk dat iedereen welkom is in Willebroek en dat discriminatie hier niet wordt getolereerd.”Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar