Nieuws

woensdag 24 april 2019 17:37 - Mechelen

Mechelaars straatvinken op 16 mei

Op 16 mei neemt Mechelen deel aan de tweede editie van ‘Straatvinken’, een burgeronderzoek waarbij inwoners van de stad een uur lang het verkeer tellen.

Ook de verkeersleefbaarheid wordt in kaart gebracht. ‘Straatvinken’ is een initiatief van de Ringland Academie, Universiteit Antwerpen en HIVA – KU Leuven. Al 35 gemeenten in de provincie Antwerpen en het Waasland zijn ingeschreven.
 

Alexander Vandersmissen, schepen van Mobiliteit: “Met het stadsbestuur zijn we in deze legislatuur heel ambitieus over mobiliteit en de leefbaarheid van onze stad. Met ‘Mechelen Superstad?’ startten we al een traject waarbij we de Mechelaars nauw betrekken bij het fietsbeleid en met ‘Straatvinken’ gaan we onze inwoners voor het eerst tellingen laten uitvoeren. Deze tellingen zullen zowel verkeersbewegingen als verkeersleefbaarheid in kaart brengen, twee heel belangrijke principes voor het stadsbestuur”.

Bij ‘Straatvinken’ wordt burgers immers niet gevraagd om alleen een uurtje het verkeer te tellen, ze worden ook gevraagd om een verkeersleefbaarheidsbevraging in te vullen. Zo is het de bedoeling om jaar na jaar de evolutie van het verkeer op straatniveau te monitoren.

Op 16 mei tussen 17 en 18 uur vinden de tellingen plaats. Kandidaat-tellers kunnen zich inschrijven via www.straatvinken.be.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar