Nieuws

maandag 11 maart 2019 17:37 - Mechelen

Start werken nieuwe fietsverbinding tussen Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg

Vandaag startten de voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuwe fietsverbinding tussen de Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg. De aanleg van dit stuk fietspad maakt deel uit van de toekomstige fietssnelweg Mechelen-Dendermonde-Gent. Eerder werd het ontwerp ook al voorgesteld tijdens een infovergadering voor de bewoners.

Dit stuk fietssnelweg tussen de Brusselsesteenweg en Geerdegem-Schonenberg is het allereerste stukje van deze fietssnelweg dat in Mechelen wordt gerealiseerd. Het project wordt ook door de provincie en de Vlaamse overheid gesubsidieerd. “Dankzij deze subsidies kunnen we meteen op een hoog kwaliteitsniveau mikken en is gekozen voor een verlicht fietspad van 4m breed. In een latere fase kan deze route dan ook verder uitgroeien tot een volwaardige fietssnelweg vanaf het station die via Hombeek richting Kapelle-op-den-Bos leidt”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen (Open Vld) de plannen.

De eerste fase van de werken, het plaatsen van de nutsleidingen, begint op maandag 11 maart. “Nadien gebeurt de effectieve aanleg van deze nieuwe fietsverbinding, één van de vele die er deze legislatuur moeten komen”, legt schepen van Openbare Werken Patrick Princen uit. “Daarna maken we een veilige fietsoversteekplaats, net naast de spoorwegtunnel over de Brusselsesteenweg. We proberen het STOP-principe waar mogelijk altijd toe te passen: tijdens deze werken moeten autobestuurders een omleiding volgen, fietsers en voetgangers kunnen wel altijd door.” Tegen het plantseizoen wordt het nieuwe fietspad voorzien van nieuwe beplanting.

Het vermoedelijke einde van de werken is voorzien in mei.

Foto: Stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar