Nieuws

dinsdag 5 maart 2019 15:36 - Mechelen

Trajectcontroles Mechelen registreren 0,18% overtredingen

In de straten met trajectcontrole werden op 1 jaar tijd 10 miljoen voertuigen gecontroleerd op snelheid. Op alle trajecten samen reeds slechts 0,18% te snel. “Hier is maar één conclusie mogelijk. Trajectcontrole werkt!”, zegt burgemeester Bart Somers.

Sinds 2017 liet het stadsbestuur van Mechelen een heel pak invalswegen uitrusten met trajectcontrole. Dit jaar kwam daar ook de Koningin Astridlaan bij en nog voor de zomer volgt de Leestsesteenweg. De resultaten zijn opvallend positief.

Van 1 maart 2018 tot eind februari 2019 werden 10 119 000 voertuigen gecontroleerd. Er werden 18 296 overtredingen geregistreerd. “In absolute cijfers lijkt dat veel, maar dat komt natuurlijk omdat onze camera’s elke overtreding registreren. 0,18% is opvallend weinig. Dat is minder dan 1 op de 500 chauffeurs! Een pak minder dan het resultaat op wegen zonder trajectcontrole waar de politie nog bemande controles uitvoert. Daar schommelt het overtredingspercentage de jongste weken tussen de 6 en 7%”, weet Somers.

Vooral op de Hombeeksesteenweg en Leuvensesteenweg rijden chauffeurs opvallend gedisciplineerd. Daar registreren de camera’s amper overtredingen, nauwelijks nog in procenten uit te drukken.
Op vraag van de burgemeester zullen de cijfers de komende weken gekoppeld worden aan de ongevalsanalyse. “We willen nagaan welk effect de trajectcontrole heeft op het ongevalscijfer. Finaal moet het natuurlijk de bedoeling zijn om het aantal ongevallen op de Mechelse wegen ook te reduceren”, besluit Bart Somers.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar