Bourgondië
Mechelen staat dit jaar in het teken van de Bourgondische periode. Deze lijn wordt dan ook doorgetrokken op het evenement. Zo zal niet alleen de ‘look en feel’ een Bourgondisch kantje hebben, ook zullen enkele chefs een gerechtje creëren op basis van deze periode.
Nieuwe locatie
“Na een 1e topeditie aan de Lamotsite, kiezen we nu resoluut de binnenkoer van het stadhuis met de aansluitende Keldermanszaal. Hier zijn nog architecturale elementen terug te vinden van de Bourgondische periode. Een bewuste keuze dus,” zeggen de 3 organisatoren Nicolas Hermans (26), Jan (24) & Seppe Van Den Broeck (26).
Aan inzet geen gebrek
“Het is leuk om te zien dat de Mechelse restaurants enthousiast reageren op deze 2e editie. Dit enthousiasme motiveert ons om er ook dit jaar volledig voor te gaan. Onze visie blijft nog altijd dezelfde: De Mechelaar laten ontdekken wat er in en rond onze stad afspeelt op culinair vlak. Want qua horeca gebeuren lopen we achter op andere steden, en dat vinden we jammer, al is de inhaalbeweging ingezet!” aldus het drietal.
Mechelen Culinair verwelkomt opnieuw enkele vertrouwde gezichten van vorig jaar. Ook mogen ze enkele nieuwe namen voorstellen. De deelnemende restaurants worden naar aanloop van het evenement één voor één aangekondigd op de website, facebook en instagram.
Meer info over Mechelen Culinair kan je binnenkort terugvinden op www.mechelenculinair.be
Foto: Panoramio