Nieuws

dinsdag 5 februari 2019 21:30 - Mechelen

Mechels circus Circus Ronaldo wint Ultima

Tijdens een feestelijke zaalshow dinsdagavond in de AB in Brussel reikte Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz de Ultimas 2018 – de Vlaamse Cultuurprijzen – uit. Dit feest was een terugblik op de meest opmerkelijke prestaties in de culturele sector van het afgelopen jaar.

Met de cultuurprijzen eert minister Gatz de twaalf laureaten uit verschillende disciplines met een opmerkelijke erkenning. Naast de Ultimas werd ook de BILL-award uitgereikt, aan jong artistiek talent. De awardshow werd in goede banen geleid door Kirsten Lemaire en Erhan Demrici. Tamino zorgde voor een eerste muzikaal hoogtepunt, waarna Arno en Black Box Revelation een verrassingsact brachten voor de laureaten van de Ultimas voor Algemene Culturele Verdienste.

De laureaten van de Ultimas ontvingen € 10 000 – de prijs voor Algemene Culturele Verdienste kreeg € 20 000 – een foto- en videoreportage en een nieuwe Ultima-award, gemaakt door Stefaan Dheedene.

Mechels circus Circus Ronaldo valt in de prijzen
In de categorie Circus viel Danny Ronaldo van het Mechelse Circus Ronaldo in de prijzen.

Over de Ultimas
De Ultimas, ook wel bekend als de Vlaamse Cultuurprijzen, zijn de prijzen waarmee de Vlaamse Gemeenschap het cultureel belang van het werk van de laureaten erkent. Een jury van deskundigen uit de verschillende disciplines van de cultuursector draagt een laureaat voor aan de Vlaamse minister van Cultuur. De Vlaamse Cultuurprijzen worden al sinds 2003 uitgereikt door de Vlaamse minister van Cultuur aan toonaangevende artiesten, kunstenaars, organisaties of gezelschappen. Elk jaar worden er twaalf Ultimas uitgereikt, sinds 2018 aangevuld met de BILL Award voor jong artistiek talent.

Minister van Cultuur Sven Gatz: “Het is nu het derde jaar dat we Ultimas uitreiken om verdienstelijke artiesten of culturele organisaties te lauweren. De eerste keer deden we dat in Gent in de Vooruit en vorig jaar was de Antwerpse Arenbergschouwburg the place to be. In de AB ben ik als Brusselaar blij een thuismatch te mogen spelen. De feestelijke uitreiking van onze Ultimas is intussen een evenement geworden waar heel de cultuursector naar uitkijkt. Ook omdat het dé gelegenheid is om te feesten met heel ons culturele veld en wie weet wel nieuwe samenwerkingen op poten te zetten!”Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar