Nieuws
franck berrier

donderdag 10 januari 2019 13:35

Franck Berrier (KV Mechelen) stopt met voetballen

KVM-speler Franck Berrier zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Hartproblemen verhinderen de 34-jarige Fransman om verder te voetballen.

Bij de start van dit seizoen werd bij Franck Berrier een verminderde pompcapaciteit van het hart vastgesteld. Dat zou het gevolg zijn van een virale infectie op zijn hartspier. De dokters hoopten dat de middenvelder zou herstellen, maar dat is niet het geval, bleek uit een nieuw onderzoek.

De specialisten gaven hem daarom een negatief advies, wat inhoudt dat hij het voetballen niet kan hernemen. “Het komt er op neer dat Franck Berrier net zoals jij en ik recreatief kan en mag bewegen, maar niet meer aan topsport kan doen. Het risico zou dan veel te groot zijn”, zegt clubarts Robin Vanhoudt.

Nieuwe functie in scoutingscel

KV Mechelen laat Berrier echter niet vallen. “Franck zal een nieuwe functie binnen de club opnemen”, zegt Tom Caluwé van de sportieve cel van Malinwa. “Hij zal de scoutingscel mee ondersteunen.”

Berrier tekende pas afgelopen zomer een contract bij geelrood. Hij kwam toen over van KV Oostende. Eerder speelde de middenvelder ook voor Zulte-Waregem, Standard en enkele Franse teams. Uiteindelijk kwam hij alleen in enkele oefenwedstrijden in actie voor Malinwa.

Foto: leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar