Nieuws

zondag 25 november 2018 21:26 - Duffel - Mechelen

Een hindernis aan de schoolpoort van enkele KITOS-scholen

Op maandag 26 november 2018 start de schooldag iets anders voor de leerlingen van de volgende KITOS-scholen: Sint-Lambertusschool Muizen, Basisschool De Ham Mechelen, Basisschool Ursulinen Mechelen, Ursulinen Mechelen en Montessorischool Duffel. Zij moeten immers een hindernis overwinnen om binnen te raken op school.

Met deze actie vraagt Samen Tegen Armoede aandacht voor armoede in het onderwijs. Een op vijf kinderen in België leeft in armoede. Opgroeien in armoede heeft een grote impact op kinderen, ook in het onderwijs. Door deel te nemen aan deze schoolpoortactie geeft de school aan dat ze voor gelijke kansen gaat.

Caro, ervaringsdeskundige armoede bij Welzijnszorg: “Onderwijs is de belangrijkste springplank naar een goede toekomst. Ik ben de leerkrachten die in mij geloofden enorm dankbaar voor dat o zo nodige duwtje in de rug.”
Meer dan 220 scholen in Vlaanderen en Brussel doen mee aan de actie. Zo wilen ze een krachtig signaal geven aan het beleid en alle onderwijsactoren dat we het samen beter moeten doen, in het belang van alle kinderen.

Samen Tegen Armoede is het campagnemerk van Welzijnszorg vzw.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar