Nieuws

vrijdag 23 november 2018 07:37 - Mechelen

[VIDEO] Voorstelling nieuw stadsbestuur Mechelen

De voorstelling van het nieuwe stadsbestuur, vrijdagmiddag in het Cultuurcentrum van Mechelen.

De komende legislatuur bepaalt de stadslijst het bestuur in Mechelen. De lijst van Burgemeester Bart Somers behaalde een absolute meerderheid en gaat zonder coalitiepartners besturen. Gisteren werd het voltallige bestuur voorgesteld.

Dat Bart Somers burgemeester wordt is geen verrassing. Wat wel verraste is dat Kristof Calvo eerste schepen wordt. Hij zal het mandaar wel niet opnemen, maar zich laten vervangen door partijgenoot en Groen Mechelen-voorzitter Patrick Princen. Princen wordt schepen met de bevoegdheden openbare werken, natuur en groenontwikkeling.

Greet Geypen, Koen Anciaux en Marina De Bie zijn vandaag schepen en zullen het ook zijn in de komende bestuursperiode. Ze worden in de helft van de legislatuur opgevolgd door nieuwe krachten. Vicky Vanmarcke volgt Koen Anciaux op. De opvolger van Marina De Bie is nog niet bekend. Marina De Bie krijgt onderwijs, klimaat en energie en slimme stad als bevoegdheden.

Vicky Vanmarcke

Vicky Vanmarcke

Greet Geypen wordt verantwoordelijk voor stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening, wonen, personeelszaken en tot slot economie en ondernemen. Koen Anciaux wordt schepen van financiën, monumentenzorg, bouwen, landbouw en dierenwelzijn. Dierenwelzijn is een nieuwe bevoegdheid in Mechelen. Ook schepen Björn Siffer blijft op post. Hij wordt schepen van cultuur, toerisme en dorps- en wijkzaken.

Er zijn naast Vicky Vanmarcke nog nieuwkomers, de ene al wat bekender dan de andere. Gabriella De Francesco wordt schepen van OCMW, sociale zaken, armoedebestrijding, diversiteit en gelijke kansen. Abdrahman Labsir wordt verantwoordelijk voor jeugd, sport en preventie.

Gabriella De Francesco

Gabriella De Francesco

Abdrahman Labsir

Abdrahman Labsir

Alexander Vandersmissen, nu voorzitter van Woonpunt, wordt schepen van mobiliteit, dienstverlening, beleid voor senioren en personen met een beperking. De 23-jarige Arthur Orlians wordt de nieuwe voorzitter van Woonpunt.

Arthur Orlians

Arthur Orlians

Open VLD’ster Fabienne Blavier, al jarenlang gemeenteraadslid, wordt voor drie jaar voorzitster van de gemeenteraad. Daarna wordt ze opgevolgd door een Groen-collega. Elisabet Okmen, 24 jaar oud, wordt voorzitter van het sociaal verhuurkantoor.

Fabienne Blavier

Fabienne Blavier

Elisabet Okmen

Elisabet OkmenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar